Viorel Onilă: Pictura pentru mine este echilibrul sufletului meu

Imagine Aflat la prima sa personală, ing. Viorel Onilă a expus joi, 26 septembrie, pe simeezele Galeriei Artis, a Muzeului Judetean Olt,  46 de taboluri, pictură  în ulei, abordând înspecial portretul și peisajul.

La eveniment au participat oameni de cultura, precum Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt, numeroși  prieteni, duhovnicul său, preotul Nicoale Nicolaescu, dar și unul din profesorii săi de matematică, de la CN ,,Ion Minulescu” ,  Euduard Buzdugan.

 Toți cei nominalizați au vorbit despre  ineditul acestui pictor amator, despre frumusețea Imagineși realismul picturilor sale dar și despre faptul că, pasiunea lui Onilă, a ajuns să fie cunoscută la această vârstă.

,,Mi-a plăcut să pictez încă de pe la cinci ani și piemele mele inspirații au fost picturile din biserica de la Curtișoara, unde mergeam cu bunica mea în fiecare duminică. Nu am luat niciodată lecții de pictură decât , în primii ani de scoală cu profesorul Theodor Sellu din Brebeni. De formație sunt inginer, dar pictura vine ca un echilibru al sufletului meu” a spus printre altele ing. Viorel Onilă.

Imagine Ineditul acestei expoziții este faptul că o parte din  modele sale, erau ale unor rude  sau prieteni foarte buni, care se aflau în sală.

 Cel care a insistat pentru ca Viorel Onilă să expună pentru prima dată, a fost Laurențiu Guțică, gazda acestul eveniment cultural. ,, Putini pictori din Slatina s-au aplecat asupra acestui gen de pictură: portretul. Îi mulțumesc lui Viorel Onilă care a acceptat să expună astăzi la Galeria Artis, a Muzeului Județean Olt și de a întări această pleiadă de artiști Imagineplastici amatori, care au expus anul acesta precum ec. Adina Popescu, dr. Dan Ionescu sau ing.  Gheorghe Atanasescu.” A spus printre altele Laurențiu Guțică.

 Amănunte de la această expoziție într-un material video la VGtv : Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu, VGtv Olt http://www.vgtvolt.cabanova.com

Lasă un comentariu