Taraful lui George Udilă, spectacol de zile mari la Grădinari

DSCN2601

Taraf George Udila

Muzica lăutărească tradițională s-a prezentat în haine de gala la spectacolul de la Gradinari, susținut de taraful condus de dirijorul Alexandru Marin. Concertul face parte dintr-un turneu ce va avea loc în alte nouă județe ale țării și a fost posibil prin alocarea de fonduri guvernamentale. Toată floarea cea vestită a muzicii lăutărești a fost prezentă la Grădinari, invitată surpriză fiind acordeonistul Ionică Minune.

Primarul comunei Mihai Ioana a adus pentru locuitorii comunei pe care o păstorește cei mai vestiți lăutari. Pe scena de amenajată lângă primăria din Grădinari au evoluat nume precum clarinetistul George Udilă, violonistul Alexandru

Mihai Ioana, primar Gradinari

Mihai Ioana, primar Gradinari

Marin, țambalagiul Cristache Eugen Ciolac/Ness și acordeonistul Ionică Minune.

Deși nu foarte numeros publicul a apreciat prestația lăutarilor și le-a mulțumit cu aplauze. Nu mai puțin de două ore a răsunat comuna Grădinari sub asediul voirilor, acordoanelor, țambalelor și clarinetelor.

Cei mai vestiți lăutari au cântat astăzi (27 mai) aici, la Grădinari. A fost o mare onoare pentru noi să fim aleși în cadrul turneuDSCN2558lui pe care îl au în țară. Au cântat excepțional iar pentru locuitorii comunei a fost o adevărată surpriză sa-l audă cântând pe maestrul Ionică Minune”, a spus primarul comunei Grădinari.

Dirijorul tarafului, Marin Alexandru, are o carieră muzicală de peste trei decenii la cel mai înalt nivel. La 20 de ani şi-a câştigat prin concurs locul de solist instrumentist într-una dintre cele mai aprDSCN2513eciate formaţii de muzică populară din România, Ansamblul Ciocârlia, iar la 34 de ani a devenit, tot prin concurs, dirijorul acesteia. Activitatea sa muzicală a continuat în paralel, astfel că Marin este, de 20 de ani, colaborator permanent al maestrului Gheorghe Zamfir, iar de 15 ani, dirijor secund al Orchestrei Naţionale de Folclor “Gheorghe Zamfir” fondată şi condusă de geniul român al naiului. DSCN2500Alături de maestrul Gheorghe Zamfir şi de alţi artişti români, Marin a concertat în veritabile temple artistice ale lumii precum Olimpia Hall din Paris şi Geneva, Carnegie Hall New York. Tot pe scena amenajată la Grădinari a urcat și unul dintre cei mai mari țambalagii ai României, Cristache Eugen Ciolac (Ness) dar și clarinetistul George Udilă și acordeonistul Ionică Minune.

Mai multe amănunte la VGtv http://www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Natașa Grigorescu, op. Imag. Editare și montaj ing. Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s