-,,Sărbătoarea Rozelor” la Oporelul, își continuă tradiția

primar Oporelu Vali Burciu

Primar Vali Burciu si Costinel Alecsandrescu

Duminica aceasta, ziua de Rusalii, a început în comuna olteană Oporelu cu o sărbătoare câmpenească, iubită și așteptată de toți fii satului plecați pe alte meleaguri, care s-au întâlnit după un an de zile să petreacă împreună cu oamenii din sat și cu toți cei dragi.

Ajunsă la cea de-a XVII-a ediție ,, Sărbătoarea Rozelor” de la Oporelul, dă startul Călușului în ziua de Rusalii, cunoscut fiind faptul că această localitate are o formație de călușari cunoscută nu numai în țara dar și în străinătate pentru originalitatea dansului, ai cărei membrii au vârste cuprinse între 6 si 80 de ani.

Vali Burciu primarul localitatii Oporelu, a invitat la această mare serbare câmpenească, purtând numele celor mcalus oporeluai frumoase flori- trandafirii- oficialitățile județene, politicieni, precum și parlamentarii dar și prieteni.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de soliștii și dansatorii Ansamblului profesionist „Doina Oltului” din Slatina, printre care am enumera pe directorul ansamblului Costinel Alecsandrescu, Cătălin Bărbulescu, Neta Soare, Maria Ghinea, Marinela Dobriţoiu, dar și interpreții mai puțin cunoscuți localității Nina și Nicu Spânu.  Surpriza zilei a fost Adelin Mândroc, un copil de numai nouă ani, care a interpretat câteva melodii cu un grad ridicat de dificultate. Seara s-a încheiat cu evoluția unor artiști locali și cu un frumos foc de artificii.

DSCN3625

Daniela si Adelin Mandroc

Primarul Vali Burciu a terminat de curând sistemul de alimentare cu apă a comunei, zilelel trecute s-a făcut recepția și în curând locuitorii vor avea apă în gospodării. După această investiție finalizată se va demara proiectul de canalizare și asfaltarea a drumurilor și ulițele satelor, lucrări ce ar costa în jur de 78 de miliarde lei. Mai Multe amanunte despre sărbătoarea localității la VGtv Olt www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgiana Leulescu-Raicu, Op.imagine, editare și montaj, ing Viorel Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s