Prysmian Group va mai înființa încă 300 de locuri de muncă la Slatina

bunUna dintre cele mai importante comapanii străine care își desfășoară activitatea pe platforma industrială din Slatina, SC Prysmian Group, va investi aproape 30 de milioane de euro în construirea unei noi hale de producție de cablurilor pentru transportul energiei electrice și în extinderea capacităţii unei unităţi de producţie a cablurilor optice, ambele proiecte urmând să fie derulate la Slatina.

Săptămâna trecută, Valerio Battista, CEO Prysmian Group a semnat finanţarea pentru investiţia de la Slatina și în curînd vor fi începute oficial lucrările pentru noua fabrică, unitate care va asigura peste 300 de locuri de muncã permenente.

Prysmian Cabluri si Sisteme SA din Slatina face parte image-2013-05-15-14807351-70-noua-fabrica-din-slatinadin Grupul Prysmian, lider mondial în industria de cabluri si sisteme pentru energie si telecomunicatii.

Grupul Prysmian este prezent în 39 de tari, are 56 de fabrici în 21 de tari si 7 centre de cercetare si dezvoltare în Europa, America de Nord, America de Sud. Grupul Prysmian are peste 12000 de angajati.

Prysmian Cabluri si Sisteme SA a început productia de cabluri de energie în anul 1973, când au fost puse în functiune primele capacitati de productie.

Valerio Battista

Valerio Battista

Prysmian Cabluri si Sisteme SA este fosta firma a Grupului Pirelli, Pirelli România Cabluri si Sisteme SA. În anul 2005 Grupul Pirelli a vîndut întreaga afacere de cabluri de energie si telecomunicatii din lume grupului american Goldman Sachs, care a schimbat numele companiei în Prysmian Cabluri si Sisteme SA, logo-ul grupului fiind: Aceeasi experienta cu un nume nou !

Prysmian Cabluri și Sisteme SA produce si comercializeaza, atât pentru clienții din România cât si pentru export:

-cabluri de energie de joasa si medie tensiune cu conductoare din aluminiu sau cupru, izolate cu PVC sau XLPE (polietilena reticulata), manta din PVC sau PE (polietilena), armate, nearmate si cu sectiuni de 1,5 mm² -630 mm²;

-cabluri de telecomunicatii urbane si interurbane pâna la 2400 de perechi, cu conductoare din cupru cu diametrul de 0,4 -0,9 mm, izolate cu PE solida, foam-skin sau PVC, umplute cu gel sau uscate, armate, nearmate si autopurtate; cabluri xDSL pâna la 30 MHz;

-cabluri cu fibra optica pentru instalare in interior, în exterior în pamânt si aeriene;

-cordoane electrice.

Prysmian Cabluri şi Sisteme SA este partener în cadrul proiectului „CORE – Corelarea forţei de muncă cu cerinţele pieţei în Regiunile Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vestavand ca scop îmbunătăţirea competenţelor şomerilor din cele două regiuni de dezvoltare, în vederea facilitării accesului la ocupare şi a integrării durabile pe o piaţă a muncii flexibilă şi inclusivă.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s