Licitații câstigate, anulate pe motive aberante!

Potrivit unei analize oficiale, la nivelul CE în care arată că în România se fură cam vreo 30% din darius-valcov-psd-coruptiebanii publici în fiecare an, prin evaziune fiscală, corupţie şi licitaţii cu dedicaţie. Potrivit unor statistici oficiale anual, prin furt și incompeteță se pierd peste 50% din banii publici pe care abia îi produc românii.

În județul Olt, ca dealtefel în toată țara, mafia pulifricilor s-a colorat în roșu și își face de cap, pe banii publici, de peste 25 de ani încoace, sfidând cucolaj-valcov2-465x390 bună știință toate valoriile și principiile morale. Cel puțin în ultimii cinci ani, la Olt, nicio firmă serioasă de construcții -spre exemplu- din Olt, nu a reușit să câștige vreo licitație ridicată pe SEAP, iar dacă au câștigat-o, ori au fost contestați, ori licitația a fost anulată.

Așadar, de curând mai multe licitații au fost anulate la primăriile Slatina, Poboru și Corabia, precum și la SJU Slatina, din cele mai stupide și aberante motive, invocându-se cauza nerespectării prevedilor legale în alcătuirea documeimagesntației.

,,Nu dovedesc că pot monta geam termopan!”

De exemplu, primăria municipiului Slatina, prin președintele comisiei de licitație, Leonid Moisiu, s-a invalidat o licitație pentru rerabilitarea termică a peste 70 de blocuri, în valoare de 33, 4 milioane lei ( 330 miliarde lei vechi), în condițiile în care, peste jumătate dintre ele sunt construite din panouri fabricate, iar cheltuielile pentru încălzire sunt astronomice. descărcareConstructorii sunt consternați de faptul că, deși DNA-ul suflă în ceafa Primăriei Slatina, se practică aceleași măgării ca și cum nici Prina și nici Vâlcov n-ar fi arestați pentru corupție!

Constructorii spun că dacă ar fi participat fimele de casă ale baronilor parveniți, precum Plus Confort, condusă de vărul lui Vâlcov, sigur ar fi câștigat, chiar cu sju 3prețuri duble sau triple, potriviut notelor explicative ale angajaților primăriei Slatina, pe care le dau în momentul de față la DNA.

O altă licitație respinsă a fost cea câștigată de SC Celuloboc SA, de la Spitalul Județean Slatina. Era vorba despre modernizarea celor două Secții de Neonatologie și Pediatrie, de la ultimile etaje ale Maternității. Comisia a anulat licitația pentru că ,, firmele participante nu au putut face dovada că sjupot monta mai mult decât 5 mp de geam termopan”. Total aberant și aiurea! Cum poți să spui o asemenea tâmpenie când numai geamurile termopan de la birourile Celulobloc SA au peste 500 mp ? Asta demonstrează încă odată ca lucrarea așteaptă pe ,,Meșterul Manole”!

La licitație au participat Old&New Construct Slatina, Celulobloc SA Slatina în asociere cu Electric Total Slatina, Panadria și Elcomprest Motors Rîmnicu Vâlcea în asociere

Andrei Iordache

Andrei Iordache

cu Valoris Râmnicu Vâlcea, toate firme de construcții cu renume și mulți ani de experiență.

Din cauza acesteor amânări și anulări ale licitațiilor, Spitalul Județean de Urgență Slatina nu poate fi autorizat, Secțiile de Neonatologie și Pediatrie rămând în continuare pradă degradării, mizeriei și proastei dotări. Medicii își doresc foarte mult ca aceste două secții să fie modernizate cât mai repede, dar spre dezamăgirea lor, Andrei Iordache, un manager numit politic la SJU Slatina, cu foarte multe ,,bube-n cap”, taie și spânzură pe banii publici și pe sănătatea oamenilor.

Andrei Iordache, se pare că a primit ordint, tot prin telefonul fără fir de la ,,biroul ” special amenajat într-o cafenea din fața Prefecturii Olt, ca licitația să fie făcută în așa el încât să fie câștigată de SC Roxana Miraliv, firma de casă a lui Vâlcov, cea care a construit secția de Primiri Urgențe cu nu mai puțin de 90 de miliarde lei vechi!

Primarului din Corabia îi trebuie ,, scula MAI DE MÂNĂ”!

Cuvinte ca evaziune fiscală, corupţie, şpagă încep să-şi piardă din conţinut, în fața primarului de

Primar, Iulică Oane

Primar, Iulică Oane

la Corabia. Sunt atât de des folosite, sunt asociate de atâtea ori cu neajunsurile românilor, încât instinctiv ajung să fie trecute cu vederea. Cifrele acestui flagel sunt seci – ce înseamnă câteva miliarde de euro? Dar câteva zeci de miliarde? Înseamnă exact diferenţa dintre un stat neputincios şi un stat care are grijă de oamenii săi. Nimic nu mai contează când trebuie să execuți orbește, indiferent de consecințe, indicațiile superiorilor de partid.

Așadar, aberațiile contiuă și la Corabia, primarul Iulică Oane, respingând o licitație pentru amenajarea bazei sportive ,, San Siro” câștigată de Celulobloc SA pe motiv că firma nu deține renumita sculă ,,MAI de MÂNĂ”. Potrivit adresei trimise la sediul societății din str. Cireașovului, oferta a fost declarată ,,neconformă” deoarece nu a fost trimisă dovada că socitatea ar deține ,,scula mai de mână”. Pe bună dreptate, firma licitatoare a cerut, ironizând Primăria Corabia să-i recomande fabricantul maiului de mână, pentru a-l achiziționa.

Reprezentanții firmelor participante la licitație sunt foarte supărați pentru că se muncește foarte mult la întocmirea unei documentații, aproximtiv doua săptămâni cu 6-7 oameni de specialitate din cadrul firmei, în afară de faptul că acel caiet de sarcini costă destul de mult.

Iulian Bărăscu

Iulian Bărăscu

Primăria Poboru cere atestări pentru piste de aviație și tuneluri!

România pierde în fiecare an mult peste 52 de miliarde de euro din trei motive: evaziune fiscală, corupţie şi licitaţii cu dedicaţie, care pe alocuri tot a corupţie seamănă. Suma este uriaşă dacă o raportăm la Produs Intern Brut: este mai mult de o treime din cât se produce într-un an în această ţară. Pe glob sunt ţări care visează la un asemnea PIB – însă la noi jaful banilor publici a devenit sport naţional.

Prin adresa nr. 1017 din 29 mai 2014, Primaria Poboru, respinge oferta depusă pentru ,, Modernizarea drumuri locale în comuna Poboru, Județul Olt, în lungime de 8544 m”, deoarece nu are autorizată activitate ,,4211- lucrări de construcția drumurilor și autostrăzilor; 4213- construcția de poduri și tunele”, în condițiile în care ulițele propuse pentru asfaltare nu au mai mult de trei metri lățime.

De asemenea, tot în adresa dată de primăria Poboru se mai arată că firma câștigătoare a licitației, rspectiv Celulobloc SA, nu prezintă descrierea detaliată a metodelor de lucru, nu prezintă graficul fizic și valoric, programul de încercări masuri și verificări pentru toată durata excuției lucrărilor sau că nu respectă cerința pentru organizarea și dirijarea circulației rutiere cu caracter general neadaptat la lucrare. Printre absurditățile invocate de către primăria Poboru se numără obligații ale constructorului care survin după începerea sau în timpul lucrărilor, cum ar fi panouri care indică lucrările, măsuri de atenuare, indentificarea impactului de mediu, piloți pentru dirijarea traficului, sau că responsabilul tehnic nu este atesta pentru tunele și iste de aviație!

Constructorii din Olt, cred că în loc să scadă atribuirea cu ,, dedicație” a unor lucrări, firmele serioase, profesioniste, care achită la timp dările către stat, se constată că în continuare societatea se confruntă cu creşteri ale activităţilor subterane. Statul este depăşit, iar responsabilii care au atribuţii clar definite în combaterea acestor infracţiuni se miră în ce situaţie am ajuns. Şi o fac public.

Potrivit statisticilor, în felul acesta, la nivel național ne aflăm la un nivel de evaziune fiscală de 40 de miliarde de euro în fiecare an, la licitaţii trucate care păgubesc bugetul de stat cu nu mai puţin de 12 miliarde de euro (într-un singur an) şi la fapte de corupţie care nu sunt contorizate de nimeni, dar care provoacă şi acestea găuri de miliarde de euro.

Bine aţi venit în România, această săracă ţară bogată care nu-şi poate hrăni oamenii pentru că scapă banii printre degete direct în buzunarele hoților!

Georgiana Leulescu Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s