„Festin” teatral la Slatina

amadeusNume mari ale teatrului românesc vor urca pe scena centrului cultural „Eugen Ionescu” din Slatina pentru a da viață personajelor din piesa de tratru „Amadeus”. Sebastian Papaiani și Ion Dichiseanu vor fi protagoniștii care vor încânta publicul Slătinean în data de 18 iunie de la ora 18:30. Spectacolul va fi prezentat în cadrul Turneului Naţional Artă „Contra Drog”.

Amadeus” este un spectacol extrem de elogiat de critica şi publicul internaţional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, reuşind să câştige opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă pe Broadway, New York, a piesei „Amadeus”, în anii 1980, a avut 1.181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii.

Din distribuţia spectacolului care va fi pus în scendichiseanuă la Slatina fac parte actorii Tomi Cristin, Dorin Andone, George Piştereanu, Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaş, Liviu Cheloiu, Mălina Tomoiagă, Roxana Bageac (invitat special), Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Ştefania Istrate, Andrei Necula, Darko Huruială, Marius Mihăilă şi Armand Iliescu. Regia este semnată de Toma Enache, scenografia îi aparţine Mariei Dore, de Sebastian Papaianiilustraţia muzicală s-a ocupat Cristian Matei, de lumini – Costel Dobrescu, de sunet – Cătălin Dobrescu, iar de proiecţii – Gina Dobrescu.

Autorul englez Peter Shaffer s-a inspirat din scurta dramă în versuri „Mozart şi Salieri”, publicată în anul 1830 de poetul rus A. S. Puşkin. Aceasta a fost adaptată ca spectacol de operă, cu acelaşi titlu, muzica fiind compusă de Nikolai Rimski-Korsakov. Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, apoi s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York. Piesa s-a bucurat de un real succes atât la publicul larg, cât şi la critici, având aproape 1.200 de reprezentaţii. Biletele au fost puse în vânzare marţi – 26 mai și se pot achiziționa de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, contra sumei de 12,50 lei.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s