,,De la oameni pentru oameni” acțiune demarată de Prefectura Olt

Pentru ocrotirea persoanIMG_0529elor vârstnice, a cardiacilor, diabeticilor, persoanelor cu probleme respiratorii, copiilor, dar şi cetăţenilor pe perioada verii, când se înregistrează temperaturi caniculare, Instituția Prefectului – Județul Olt a încheiat un Acord de Parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și Colegiul Farmaciștilor Olt.

Desfășurat sub genericul „De la oameni pentru oameni“, obiectivul general al Acordului îl reprezintă sprijinirea, în mod gratuit, prin personalul de specialitate al farmaciilor partenere din județul Olt, a cetățenilor, prin acordarea silviu neacsude apă, măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale şi un minim prim ajutor până la venirea ambulanţelor, acolo unde este cazul, în scopul prevenirii şi diminuării efectelor caniculei asupra populației.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, durata acordului este de 6 luni (mai – octombrie 2015), cu posibilitatea de prelungire, până la acest moment alăturându-se inițiativei 646x404noastre un număr de 33 de unități farmaceutice, atât din mediul urban, cât și din cel rural.

În urma derulării acestei acțiuni sperăm ca problemele de sănătate generate de caniculă să fie reduse iar gradul de informare în rândul populației asupra măsurilor necesar a fi luate și asupra măsurilor preventive în caz de caniculă să crească.

Acordarea minimului ajutor de către farmaciile partenere în cadrul prezentului Acord nu cort-prima-ajutor-crucea-rosieexonerează președinții comitelelor locale pentru situații de urgență din localitățile respective de la îndeplinirea obligațiilor stabilite prin lege pentru înființarea punctelor de prim ajutor și a punctelor de distribuție a apei potabile.

Textul Acordului de Parteneriat și lista farmaciilor partenere pot fi consultate pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt, www.prefecturaolt.ro, la rubrica „Acorduri de Parteneriat“.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s