APIA primește cererile pentru subvențiile de plată pe suprafață

Lucrarile-de-pregatire-a-terenului.jpgÎncepând cu 26 mai APIA preia toate cererile de plată pe suprafaţă ale fermierilor, inclusiv pe suport de hârtie. Potrivit unui comunicat al agenției, cererile astfel depuse vor fi prelucrate de angajaţii instituţiei în perioada următoare, iar fermierii îşi vor putea exercita dreptul de a solicita subvenţiile.

Menţionăm că la momentul actual este digitizată şi pregătită pentru depunerea cererilor o suprafaţă de 3.612.545 hectare, supraapiafaţă care aparţine unui număr de 116.733 fermieri, care sunt aşteptaţi să depună cererea de plată”, se precizează în comunicat.

Fermierii vor putea să se prezinte la centrele judeţene ale APIA în cazul în care solicită la plată o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol sau la centrele locale ale APIA dacă solicită la plată o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol.La depbun2unerea cererii unice de plată, fermierul trebuie să prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor, subliniază APIA.

Anul acesta, fermierii români vor depune o singură cerere de plată pentru obţinerea subvenţiilor, fie că sunt crescători de animale, fie că sunt fermieri din zona de producţie vegetală. 2015 aduce o serie de modificări în ceea ce priveşte acordarea subvenţiilor europene şi naţionale, înapia olt contextul în care au fost introduse schemele pentru tinerii fermieri şi pentru micii fermieri, condiţiile pentru pachetul de înverzire şi plata diferenţiată.

Potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), plafonul naţional alocat din fonduri europene pentru plăţile directe în anul 2015 este de 1,629 de miliarde de euro, în creştere cu 15% faţă de cel din 2014 (1,428 miliarde euro), iar pentru 2016 este prevăzută o sumă totală de 1,813 miliarde euro.

Cuantumul plăţii unice pe suprafaţă se calculează prin împărţirea plafonului anual alocat schemei la numărul total de hectare eligibile declarate la nivel naţional în anul respectiv.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s