Amphiteatrrom cu o piesa de Anton Pann la Gradinari

DSCN2316,,Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept” de Anton Pann, o piesă de teatru interpretată fără cusur de membrii Compania de Teatru ,, Amphiteatrrom”, în localitatea Grădinari Olt.

Acțiunea face patre din cadrul unei caravane culturale derulate de Centrul Național de cultură a rromilor. Este o caravana care se derulează cu mai multe comunități de rromi din țară unde se prezintă acest spectacol ,, Prințul cel obraznic și bătrânul înDSCN2242țelept”. Caravana cu teatru romanes este sprijinit financiar de Agenția Națională pentru Romi, Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului și Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”.În rolurile principale: Marcel Costea, Zita Moldovan, Sorin-Aurel Sandu, Pavel Bârsan, Mădălin Mandin, Dragoş DumiDSCN2345tru.

Adrian Sandu, PR Compania de Teatru Amphitheatrrom a spus că evenimentul îşi propun prin acest proiect promovarea şi întărirea dialogului cultural dintre minoritatea rromă şi populaţia majoritară românească, promovarea toleranţei etnice şi a respectului reciproc, modernizarea atitudinilor şi mentalităţilor prin intermediul teatrului. ”DSCN2272

,,Prin aceste proiecte se încearcă ca publicul, iubitor de teatru să treacă de partea cealaltă a baricadei şi să vadă, că persoanele de etnie rromă pot crea minuni, personaje şi poveşti la fel de frumoase ca noi toţi. ”ne-a declarat în finalul programului primarul localității Grădinari, Mihai Ioana.

Redactor Georgiana Raicu, op. imagine editare și montaj Viorel Raicu VGtv Olt

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s