1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului marcată în toată țara

copii de la dgaspcÎn august 1925 Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Națională pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”, iar în 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiiilor al Națiunilor Unite ( UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare 10411082_1593491874232972_2437240325119896101_nStat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (Universal Children’s Day).

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Copii din Argeș răsfățati de toată lumea

Fl tecau cu cadouri la copii, arges

Pres. CJ Arges, Florin Tecau

Luni, 1 iunie, ora 10.00, în Parcul Lunca Argeșului – invitație în lumea basmelor oferită de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” și Centrul Europe Direct. De 1 iunie, la ora 10.00, în Parcul Lunca Argeșului, voluntarii de la Centrul Europe Direct și de la Secția Tineret a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” se vor costuma în personaje de basm și vor invita copii prezenți să citescă împreună din basmele și poveștile ale căror personaje le reprezintă. Cei mici vor fi serviți cu floricele, vor primi baloane și vor fi pictați pe față. La final, centru Europe Direct va distribui gratui copiilor cărți, materiale și pliante provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene.

Luni,1 iunie, ora 11.00 – Centrul Județean de Conservare și Promovarev a Culturii 11068092_1594445064137653_6324045065981568467_nTradiționale Argeș – Concurs județean de folclor. În data de 1 iunie 2015, începând cu ora 11.00, C.J.C.P.C.T. Argeș va organiza la sediul propriu (Str. Armand Călinescu, nr. 14, Piteşti, în incinta Colegiului „I.C. Brătianu”), Concursul judeţean al soliştilor vocali şi instrumentişti de muzică populară„Mugurii zia copfolclorului argeşean”, ediţia a VIII-a, la care vor participa aproximativ 40 de copii talentați din judeţul Argeş.

De 1 iunie, toţi copii dornici de aventuri în lumea poveștilor sunt invitați la Corbi, unde vor lua parte la lansarea jocului de aventuri ”Tărâmul Magic”, organizat de GAL-ul ”Ținutul Posadelor”, luni, 1 iunie, ora 10.00, în centrul comunei Corbi, împreună cu personaje de poveste cum ar fi: Sânziana, Catarina, Ionică cel

Copii la sediul  IJJ Olt

Copii la sediul IJJ Olt

Viteaz, Vrăjitorul Salman și Goliat. Cei mici vor trebui să dezlege mistere pentru a-l ajuta pe Vrăjitorul Salman să înlăture blestemul abătut asupra Neamului Corbilor .

De asemenea instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Argeş au în agenda de lucru multe evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Copilului – 1 iunie.

Printre aceste evenimente se numără și primul eveniment de joacă afară dedicat deopotrivă celor mari și celor mici oferit de Asociației Culturale Imbold. Copii vor avea parte de numeroase surprize, din partea reprezentanților colecției de jocuri ,,În Fața Blocului”, colecția de jocuri ale generației cu cheia la gât organizează, în parteneriat cu Acuarela și Asociația Culturală Imbold, An-tan-te: primul eveniment de joacă afară dedicat deopotrivă celor mari și celor mici, pe 1 iunie, în Grădina Botanică. Evenimentul își propune să readucă în actualitate jocurile « generației cu cheia la gât», servind în același timp drept punte între generații.

« După cele câteva opriri ale Caravanei de Joacă în școli și gradinițe din București dar și din țară (Galați, Brașov, Sibiu și Iași), ne-am dat seama că nu doar celor mici le place să se joace afară ci și celor mari. Așa că ne-am pus pe treabă și am organizat An-tan-te, care sperăm să devină o prezență constantă în peisajul de evenimente recreative de la noi. » declară Vlad Tomei, co-autor În Fața Blocului. ,,An-tan-te” se va desfășura în spațiul Grădinii Italiene din interiorul Grădinii Botanice din București, spațiu care va fi împărțit în două zone de joacă: una pentru adulți și cealaltă pentru copii. spun Alexu și Andrei Toader, acționari Acuarela. Acuarela și Acuarela Bufet vor  instala două terase în aer liber, câte una pentru fiecare zonă de joacă, iar librăriile Humanitas vor fi prezente cu o bibliotecă «pe iarbă», iar Creative Board Games ne vor aduce Piticot, Nu Te Supara Frate, Bunul Gospodar și alte jocuri de societate din copilarie. Nicecream.fm și That Couch Funk Collective vor asigura «coloana sonoră », inspirată din muzica anilor ’70 – ’90. Evenimentul se va desfășura între orele 14:00 – 22:00 iar taxa de intrare este de 5 lei pentru adulți. Copiii au intrarea liberă. Fiecare copil trebuie să fie însoțit de un adult. An-tan-te este cel mai mare eveniment al Caravanei de Joacă, proiectul colaborativ dintre În Fața Blocului și Școala de Joacă, proiect care merge în școli și grădinițe pentru a învăța pe copiii de azi, jocurile de ieri. Asociația Culturală Imbold se concentrează pe intermedierea de multe ori informală a relației dintre artiști și publicul lor. Atât Asociația, cât și galeria cu același nume, susțin mixul dintre ramuri artistice, tehnici și tehnologii (sculptură, ilustrație, design industrial, mapping, fotografie, performance).

1908380_729308453882622_1269511783918296621_nDe ziua lor, copii din Vâlcea sunt invitați la teatru

Autoritățile locale din Rm Vâlcea organizează o serie de evenimente pentru sărbătorirea, pe 1 iunie, a Zilei Copilului. La Biblioteca Judeţeană Vâlcea, are loc o serie de manifestări dedicate copiilor. Activităţile adresate copiilor se desfăşoară la Secţia pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”. Programul debutează, la ora 9.00, cu concursul sub10411082_1593491874232972_2437240325119896101_n genericul „Cel mai bun cititor”. De la ora 11.00, are loc concursul „Cel mai bun pictor”, iar, de la ora 12.00, concursul „Cel mai bun şahist”. La aceste concursuri participă copii cu vârste între 7 şi 14 ani. De asemenea, de la ora 17.00, Clubul „Micii actori” debutează cu scenetele: „Pomul care face ciori”, după Octav Pancu-Iaşi; „Inelul fermecat”, după Bruno Ferrero; „Vizită”, după I.L. Caragiale; „Ursul păcălit de vulpe” De asemena, copii vor fi invuitați în această zi la Grădina Zoologică, unde li s-au pregătit spectacole de teatru, concursuri şi animaţii . Incepînd cu ora 11.00, la Teatru pentru copii: ”Joaca la fermă”, cu Teatrul Municipal ”Ariel”. La ora 13.00 se va desfășura Spectacol de animaţie pentru copii cu mascote din desenele animate, concurs de desene pe asfalt, pictură pe faţă, dansuri, program de poze, etc, iar la ora 17.00 se va juca ”Joaca la fermă”, cu Teatrul Municipal ”Ariel”. Cei mici vor putea să se plimbe cu trăsura trasă de ponei şi, totodată, vor asista şi la hrănirea unora dintre animalele de la Grădina Zoologică. Intrarea este liberă pentru toţi copiii, care vor primi, cu această ocazie, şi cadouri din partea primăriei.

10352598_10202113096375393_6810334670049233402_nDesene pe asfalt, intreceri sportive și multe surprize pentru copii din Olt

DAGSPC Olt, va sărbători ziua de 1 Iunie 2015 în Pădurea Strehareți, la fel ca și anul trecut cu o serie de evenimente desfășurate în aer liber. Potrivit declarației directorului Rădița Piroșca, sub egida ,, Copilăria, un tărâm de poveste”, peste copii instituționalizați, inclusiv cadouricei aflați în plasament la asistenții maternali, plus alți 21 de copii din familii defavorizate, vor participa la diverse concursuri, începând cu orele 12.00. Astfel că, cei mici vor participa la întreceri sportive, de desene pe asfalt, muzică, dans, etc. La o parte dintre aceste acțiuni vor participa și copii cu dizabilități.

Copii vor fi răsplătiți cu un picknic la iarbă verde, cu jucării și dulciuri.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Un gând despre „1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului marcată în toată țara

  1. Daca ne-am respecta cu adevarat, daca ne-am iubi, daca am compasiona pentru ceea ce suntem…ca OAMENI, n-ar mai trebui sa sarbatorim ziua copilului, a pompierului, a aviatorului, a femeii, a handicapatilor, a mai stiu eu cui ?! Este o mare ipocrizie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s