Incredibil! Mafia școlilor de șoferi face evaziuni de milioane de euro pe lună!

masini scoala de soferi, scoala auto RP (2) Nu știu în alte județe cum e, dar la Olt, mafioții evazioniști se întrec care, mai de care, cum să păcălească statul, cum să mai tragă o țeapă, cum să mai pună mâna pe niște bani, tratând cu indiferență acțiunile DNA, pe motiv- probabil- că la ei nu se va ajunge.

De curând am primit la redacție o sesizare care m-a lăsat interzisă. Era vorba despre o practică mai puțin cunoscută, sau maibunmai bine zis- nefăcută public! Cel puțin până acum!

Potrivit sesizării primite,instructorii auto neautorizați le dau bătăi de cap patronilor de școli de școli legale, pentru că le fura clienții. Aceste așa-zise școli  școli ,, pirat” de conducători auto au instructori fictivi, care n-au apărut niciodată la examene. Reprezentanții firmelor acreditate images (1)pentru școlile de șoferi, care au un alt job, aproape toți  sunt angajați pe posturi publice, nu mai angajează instructori auto, însă îi plătesc la negru cu sume cuprinse între 100 și 200 lei/ elev, iar restul de bani  cât cost școala, îi bagă în buzunar.  Și dacă instructorul pirat face conducere cu câte 7-8 elevi pe un curs,  pot obține 700-800 de lei fără să plătească către stat nici un leu impozit.

Patronii școlilor de șoferi autorizate se plâng ca „pirații” scodescărcaret pe bandă rulantă șoferi care nu au ce căuta în trafic, acuzându-i ca ei sunt vinovați pentru moartea celor pe care i-au ajutat să-și ia permisul auto fără să facă școala sau pentru victimele colaterale.

„Exista, într-adevăr, un vid legislativ. Acești instructori independenți sunt adevărații fabricanți de moarte pe șosele, nu școlile de șoferi, pentru ca ei descărcare (1)nici nu plătesc taxe, nici nu-și asumă vreo responsabilitate iar  ARR nu le poate aplica sancțiuni, pentru că nu-i recunoaște”,  ne-a spus unul dintre elevii care s-a trezit cu o altă persoană a examen decât cu cea care făcuse practica.
Tot acest elev, precum și alții colegi de-ai săi spune că  acești pirați le-au promis că or învăța ,, meserie” după numai trei ședințe de condus.  Dacă te pricepi puțin sa mânuiești volanul, regulile și legea circulației, sunt floare la ureche.

Instructorii auto acreditați spun că șoferia nu se învață în două sau trei zile și că, pentru a descifra tainele volanului îți e223acf2a4a0a26f4d7fc24b7a77e831trebuie cel putin 30 de ore de practică și, mai mult decât atât, trebuie să fii foarte bine pus la punct cu legislația.

Firmele care respecta regulile se plang ca nu pot tine pasul cu instructorii-pirat. Ei vin cu prețuri mult mai mici pentru ca nu plătesc nicio taxa la stat.

Odată ajuns la o școală autorizată, cursantul trebuie sa semneze un contract in care sunt trecute toate activitatile pe care le va desfășura. Mai mult, pentru fiecare leu platit, va primi obligatoriu o chitanta si va face chiar mai mult de 30 de ore de soferie daca nu se descurca la volan. Prețul mediu pentru cursuri la o școala de șoferi este de 900 de lei, fără alte cheltuieli ascunse.

Poate de această dată, poliția sau cei îndrituiți să ia măsuri și să se autosesizeze și să demareze niște controale printre mafioții școlilor de șoferi. De găsit îi găsesc repede, mai rămâne să se și vrea!

Georgiana Raicu

Anunțuri

Un gând despre „Incredibil! Mafia școlilor de șoferi face evaziuni de milioane de euro pe lună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s