Ștrandul de la Ocnele Mari va fi inaugurat de 1 iunie

Primaria Ocnele Mari

Primaria Ocnele Mari

Petre Iordache, primarul orașului Ocnele Mari s-a ținut de promisiune și pe data de 1 iunie, când începe oficial sezonul estival, vor fi inaugurate noile dotări ale Strandului cu apă sărată din verstita stațiune balneocliaterică.

Ne-am propus ca, pe data de 1 iunie, să deschidem sezonul estival în condiţii mai bune, asta însemnând în primul rând confort sporit pentru turişti. La ştrandul de la Ocnele Mari, în baza unui proiect, am construit

Petre Iordache

Petre Iordache

10 chioşcuri-standard, iar, în cel mai scurt timp, vom moderniza întreaga zonă. Ambele ştranduri au fost date de judecătorul sindic pentru perioada estivală în administrare unor investitori. Eu apreciez faptul că, în fiecare an, condiţiile sunt din ce în ce mai bune, şi sunt convins că, faţă de anul trecut, anul acesta va fi mai bine. Pretenţia mea, ca primar, este, în primul ocnele marirând, aceea că vreau să fie curăţenie şi să fie apa schimbată în ştranduri. Am văzut că reprezentantul firmei care va administra Ștrandul Ocnele Mari în perioada acestei veri a reuşit să modernizeze o parte din spaţiul de cazare cu vreo douăzeci de căsuţe dotate cu duşuri şi mobilier nou, oferind astfel confortul aşteptat de turişti. ” ne-a declarat primarul Petre Iord10502003_475143539319826_3770086453235408294_nache.

Ştrandurile cu apă sărată de la Ocniţa şi Ocnele Mari şi nămolul sapropelic de la Ocniţa sunt şi astăzi un adevărat miracol, atât pentru sănătatea adulţilor, cât şi a copiilor şi a vârstnicilor. Ştrandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari pot oferi servicii turistice diversificate prin amenajarea la suprafaţă şi în incinta ştrandului a unui ambient plăcut. Estdescărcare - Copye un loc unde turiştii se pot bucura de efectele benefice ele băilor de saramură.

Orașul Ocnele Mari, a intrat într-un program general de reabilitare a infrastructurii dar și aschimbării coloanelor de apă potabilă și canalizare. De asememnea, stațiunea oferă locuri de cazare în câteva pensiuni private dar, din păcate, acestea nu pot oferi și masa, amenajând totuși cîte o chicinetă pentru fiecare cameră, pentru ca turiștii să descărcare (1)gătească ce doresc ei.

Potrivit istoricilor, aici la Ocnele Mari a fost cetatea dacilor buri, un pic mai rebeli decât dacii lui Decebal de dinsus de Carpaţi. Pentru că daci buri aveau sarea şi ştiau să facă negoţ. Apoi a fost locul unde romanii beau vin, dansau când luau leafa şi jucau tot felul de alte jocuri, aşa cum fac minerii. O lume pestriţă a Buridavei, cu unii descărcare (2) - Copycu bani, cu mineri, cu pleavă, cu fete libere de prejudecăţi, o lume veche de când lumea şi apoi a Ocnelor. Pentru că da, despre Ocne e vorba, cel mai vechi oraş de prin judeţ care a cunoscut istoria mai bine decât ne-o predau nouă ochelariştii cu catalog. Ocnele au fost pe rând oraş minier antic, oraş minier roman, loc de osândă în evul mediu, loc de răzmeriţe ale ocnaşilor terminate cu gloanţe de muschetă. Loc unde vremelnicii domnitori au ridicat biserici, printre care şi Radu de la Afumaţi. Ocnele Mari a fost micul orăşel aflat la marginea de vest a Râmnicului, un mic corpuscul, dar cu mai multă istorie şi frământări decât tot municipiul vedetă. Ocnele au fost gazda morbidă a lui Arsenie Boca, Petre Ţuţea şi Vasile Militaru în anii 50, atunci când securitatea se gândea ca fenomenul „academic” de la Piteşti să-l exporte şi aici. Ocnele au însemnat apoi baza industriei chimice de la Vâlcea. Ocnele au fost ştrandul cu parfum de epocă unde familia de români proletari mergea la băi. Ocnele au fost prăbuşirile din anii 2000 şi apoi subiect din nou de primă pagină prin 2009. Pentru a vedea și cunoaște frumusețea sălbatică a acesto locuri, nu trebuie decât să veniți aici.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s