Știri și evenimente pe scurt

images (5)Se ieftinesc carburantii

Începând de vineri seara și în tot weekend-ul Petrom a ieftinit cu șase bani litrul de benzină și cu trei bani cel de motorină. Compania va introduce aceasta ofertă în 190 de stații.
Petrom va incepe promotia la carburanti începînd de vineri seara de la ora 23.00 și va dura până duminica la ora 23.00.

Când pot fi plătite amenzile de circulație

O alta veste buna pentru șoferi e ca aceștia vor putea achita jumatate din suma in termen Cms sef. Florin Carstea SPR Oltde 15 zile, și nu in 48 de ore cum este in prezent.

„Mecanismul propus va putea fi utilizat in sistem pilot pentru amenzile contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice aplicate conducatorilor de autovehicule. Legea va putea fi aplicata și pentru alte amenzi contravenționale de catre organele din care fac parte agenții constatatori, pe masura dezvoltarii sistemului informatic de gestionare a titlurilor de creanța electronice și conectarii la acesta”, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Alocația copiilor va fi dublată

coteana 4Deputaţii au aprobat, miercuri, 20 mai, cu unanimitate de voturi, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, premierul Victor Ponta precizând că Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare. 
Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă.
„Este o primă veste foarte bună pentru familiile din România, este vorba despre 3 milioane şi jumătate de copii, este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă. Nu vreau să dau culoare politică acestui moment, dar acest parcurs trebuie continuat”, a arătat Gorghiu.apia olt

Se modifică Legea izlazurilor comunale

Utilizatorii de pajişti care nu au animale vor deveni eligibili pentru a primi subvenţii de la APIA, ca urmare a modificării Legii pajiştilor.

Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publica un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se va modifica Ordonanţa 34/2013 privind administrarea şi exploatarea pajiştilor, astfel încât şi utilizatorii de pajişti care nu sunt crescători de animale în sistem integrat să poată primi subvenţiile pe suprafaţă de la APIA. Proiectul reglementează completarea definiţiei utilizatorului de păşuni şi fâneţe şi cu fermierii care nu deţin animale, dar care desfăşoară activităţi agricole specifice categoriei de folosinţă păşuni şi fîneţe, astfel încât să se evite tratarea diferenţiată a fermierilor în cazul accesării de către aceştia a măsurilor din cadrul noii Politici Agricole Comune.

11212370_852351514843723_118822908_nCrescătorii de bovine pot depune cererea de plată

Crescătorii de bovine pot completa începând cu această lună cererea unică de plată, a declarat directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Marinel Oașă.

Sesiunea de depunere pentru schemele de plăţi directe este deschisă atît pentru sectorul vegetal, cît şi pentru sectorul animal. În momentul acesta, nu primim decît cererile unice de plată pentru specia bovină. Pentru ovină încercăm să deschidem în perioada imediat următoare“, a mai precizat Oașă.

Bilete de tren on-line

Călătorii care merg cu CFR Călători şi cumpără bilete de tren on-line beneficiază de noi bilete-de-tren-onlinefuncţionalităţi ale aplicaţiei Bilete CFR Online. Ei au posibilitatea de a vizualiza numărul locurilor disponibile pentru o anumită rută şi tren, înainte de cumpărarea biletului şi, de asemenea, pot vizualiza poziţia locului sau a locurilor la vagoanele de dormit şi cuşetă, după achiziţionarea biletului, informaţie disponibilă la secţiunea „biletele mele“. Termenul minim de cumpărare a biletelor CFR online este de 12 ore

Preturi mai mici la alimentele de bază începând cu luna iunie

images (7)Începînd cu 1 iunie, TVA va fi de 9%. Noile prevederi aduc clarificări şi stabilesc codurile corespunzătoare bunurilor pentru care românii vor aplica cota redusă de TVA de 9% începînd cu data de 1 iunie. Este valabilă pentru: alimen­te, băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa.

Camelia Sârbu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s