Regal de evenimente la Crâmpoia de ziua localității

ansamblul din CrampoiaLocalitatea Crampoia, Olt, a îmbrăcat haine de sărbătoare în fiecare an de ziua Sf. Constatin și Elena, mai ales în ultimii patru ani, decand primarul Ionel Mirea a infiintat ,,Sarbatoarea Coimunei Crampoia”

Anul acesta la cea de-a IV-a editie a premiat, penntru prima data, zece cupluri care au peste 50 de ani de casatorie, sponsor oficial fiind Constantin Ciobanu, presedintele GAL Vedea Glăvanu-Burdea.Primar Ionel Mirea

La aceast mare sarbatoare dedicat fiilor satului, au participat invitați de seamă ai partidului, oameni de renume care au dat clasă politicii liberale, printre care am aminti pe fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, Cristina Trăilă-președinta organizației naționale de femei a PNL, senatorii Marius Bălu de la Mehedinți, Marinică Dincă de la Dolj, Gavrilă Ghilea de la Bihor, Carmen Arsene primarul si invitatiimembru în Comisia de Etică și Litigii a PNL, Dana Nicolescu, secretar executiv al PNL București, Simica Mirea co-președintele PNL Olt și deputatul Gigel Stirbu, de asemenea, co-presedinte al liberalilor olteni.

Constantin Ciobanu,

Constantin Ciobanu

Primarul Ionel Mirea a dorit ca în acest an să-i dea sărbătorii un farmec aparte și, cu ajutorul Președintelui GAL Constantin Ciobanu, a premiat 11 cupluri care au împlinit peste 50 de ani de căsătorie, cu o DimplomDSCN1412ă de Excelență și un premiu în bani. Este vorba de Dumitru și Anastasia Manta, Ion și Zamfira Modroiu, Stancu și Gherghina Ciaușu, Gheorghe și Anuța Lecu, Sandu și Maria Sora, Gheorghe și Elena Alexandru, Marin și Gheorghița Gheorghe, Ion și Silvia Pavel, Alexandru și Ioana Oltean, Florea și Maria Dobre, VasCristina T si Sulf B cetateni de Onoareile și Alexandra Bustuchină.

De asemenea, tot cu acest prilej, Ionel Mirea a acordat titlul de ,, Cetățean de Onoare” comunei Crîmpoia, doamnelor Sulfina Barbu și Cristina Trăilă.

Venit pentru prima dată la Crâmpoia, Gavrilă Ghilea de la Bihor a spus ca a rămas plăcut impresionat de faptul că a văzut câmpurile semănate uiar casele crâmpoienilor foarte fruoase și curate. ,, Vă felicit pentru pe toți pentru ceea ce faceți și vă urez multă sănătate și bucurii dumneavoastră, dragi crâmpoieni, dar și celor care își serbează azi ziua DSCN1714numelui de Sf. Constantin și Elena”a încheiat senatorul bihorean.

Senatorul de Dolj, Marinică Dincă, a remarcat mulțimea copiilor și tinerilor, motiv pentru care a ținut să felicite atât pe primarul Ionel Mirea care a creeat locuri de muncă în comună dar și pe locanici care au ales să rămână în sat, să-și construiască case și să-și întemeieze familii.

Sulfina Barbu

Sulfina Barbu

De asemenea, fostul ministru, Sulfina Barbu, în cuvîntul său a spus că :,, Îmi face mare plăcere să vin în localitatea Crâmpoia și vă felicit pe toți pentru alegerea făcută în 2012, alegându-l în fruntea comunei pe domnul Ionel Mirea. Nu e prima dată când vin aici și știu cum s-a construit Campusul Școlar, știu cum s-a făcut Centrul de Sănătate, obiective foarte importante pentru dumneavoastră dar și pentru locuitorii comunelor învecinate. Știu cum au început proiectele pentru alimentare cu apă și sunt supărată Cristina Trăilacă lucrurle trenează foarte mult! Apa nu este un lux, nu are culoare politică, apa e o necesitate pentru fiecare dintre noi. Sper ca cei care sunt responsabili să sprijine mai mult comuna dumneavoastră de a avea acces la un serviciu absolut necesar, ca orice cetățean din Europa.” adeclarat Sulfina Barbu.

Printre cei ce s-au adresat crâmpoienilor a fost și Primar Ionel MireaCristina Trăilă. Aceasta le-a mulțumit pentru Diploma primită de ,, Cetățean de Onoare” al localității Crîmpoia. ,, Am să fiu alăturide dumneavoastră și de domnul primar, Ionel Mirea, în fiecare proiect, pentru că, adată făcută ,, Cetățean de Onoare” am să vin și mai des aici. De fiecare dată cînd am venit la dumneavoastră am observat că lucrurile se schimbă.Am vazut că se asfaltează drumul județean care traversează comuna.

,, Dorofei” N Titulescu

,, Dorofei” N Titulescu

Și nu e puțin lucru, pentru că astrele nu vă sunt favorabile” a conchis Cristina Trăilă, cu promisiunea de reveni, cel târziu, anul viitor de ziua localității.

Festivitățile dedicate comunei Crâmpoia au continuat cu evoluția, pe scena amplasată pe stadionul din localitate, a mai multor ansambluri folclorice, începând cu cel autohton, ,,Cântecele Boianului”, acompaniați la vioară de Ionel Fieraru, înființat în 2012, la scurt timp după ce Ionel Mirea a câștigat alegerile de primar.

DSCN1832

Ileana Laceanu

Invitați speciali si pentru prima dată pe o scenă, au fost și membrii Ansamblului ,,Poarta Olteniei”, înființat și sponsorizat de Grupul de Acțiune Local de la Ghimpețeni. A urmat Ansamblul ,, Dorofei” din N. Titulescu, coregraf Costică Ispas,. În premieră, pe scena din localitate, au cântat trei soliste ale Căminului Cultural din Văleni: Crina Cimpoaie, Mărguța Târlea și Cristina Neagu, originară din Crîmpoia. Tot în premieră a urcat pe scenă și Ansamblul ,, Izvorașul” din comuna Izvoarele, al cărui membru este și primarul localității, Florian Constantin și care și-a demonstrat cu prisosință

,, Izvorașul” Izvoarel

,, Izvorașul” Izvoarel

calitățile de dansator.

De departe, cei mai simpatici au fost membrii Ansamblului ,, Fluierașii” din comuna Dobrotești, Telorman, care au prezentat câteva dansuri și cântece populare specifice zonei.

DSCN1606

Fluierasi- Dobrotesti

Partea a doua a spectacolului dedicat Zilei Comunei Crâmpoia a continuat cu Gheorghe Ciuciou și Nicoleta Vasile de la Dâmbovița, Maria Ghinea, Rapsoxzii Oltului de Jos de la Draganești Olt, Neta Soare, Ileana Lăceanu, Nina și Nicu Spânu, originari din Crâmpoia.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital dee zile mari oferit de binecunoscutul interpret de muzDSCN1609ică populară Constantin Măgureanu, urmat de, Letiția Mericescu o interpretă de muzică ușoară, aufost lansate artificii șiu lampioane.

Evenimentul a fost prezentat de Romică preoteasa si Veronica Măgureanu.

Mai multe amanunte la VGtv .

Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu VGtv www.vgtvolt.cabanova.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s