Patru sărbători într-o zi la Văleni, Olt

slujba la monum eroilor

Comemorare eroi

Mare sărbătoare a fost de Sf. Constantin și Elena, de Ziua localității Văleni, Olt, când s-au sărbătorit înălțarea Domului, Ziua Eroilor, inaugurarea Căminului Cultural și cea de-a IV-a ediție a Bâlciului Anual.

Primaru Ion Șofaru, a readus la viață, o sărbătoare demult uitată, pentru ca fii satului din toate colțurile țării să se întâlnească, măcar odată pe an și să petreacă împreună.

,, Eram mic când tatăl meu mă aducea la bâlci și eram foarte bucuros că mă puteam juca în voie, îmi cumpăra dulciuri și mă dădeam cu tiribomba. Era cea mai fericită zi a mea și abia așteptam să

Ion Sofaru

Ion Sofaru

vină următoarea. Nu-mi puteam lua ochii de la sârbele și horele pe care le încingeau tinerii și bătrânii, deopotrivă. Din păcate, după revoluție, obiceiul a dispărut pentru că primarii care s-au erindat la conducerea comunei, nu a mai dat importanță acestei sărbători. În 2012 când a cîștigat alegerile, prima mea grijă a fost să readuc această sărbătoare în viața consătenilor mei.” a declarat primarul.

slujba la monum eroilorFestivitățile au început cu slujbă de pomenire, oficiată de preoții comunei, în memoria eroilor căzuți la datorie, la care au participat rudele celor morți, precum și primarDSCN1137ul Ion Șofaru și deputatul Florin Iordache.

Din păcate, sobrietatea comemorării eroilor, a fost din când, în când întreruptă de chicotelile a câtorva localnici care chefuiau la o cîrciumă din apropiere, fără nicio o jenă sau respect față de înaintașii lor care au luptat cu caminul culturaleroism pentru libertate și dreptate în cele două conflagrații mondiale.

După comemorarea eroilor, toți ceiprezenți la slujba de pomenire, au participat la inaugurarea Căminului Cultural, construit cu ajutorul Grupului de Acțiune Local ( GAL) din care face parte și localitatea Văleni. La această ceremonie au mai participat deputatul Florin Iordache, Constantin Ciobanu, președintele GAL Constantin Ciobanu,Ghimpețeni , proiectantul Relu Ionescu și constructorul Dinu Marian, patronul de la SC Diamant, declarat ,, Cetatean de Onoare” al localității Văleni, pentru toate poroiectele realizate în această localitate.

Festivitățile dedicate comunei Văleni au continuat, seara cu o serie deDSCN1096 spectacole ale ansamblurilor folclorice din localitate dar și din localitățile vecine care s-au desfășurat până seara târziu.

Mai multe amanunte la VGtv redactor Georgiana Raicu, op. imag editare și montaj,ing Viorel Raicu www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s