La Piteşti, s-a desfășurat Consiliul Naţional al PNL

liberalipitestiSâmbătă 23 mai, a avut loc Consiliul Naţional al PNL, în municipiul Pitești, la care au participat a aproximativ o mie de delegați din toată țara, pentru a stabili tema şi data moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii vor depune moţiunea de cenzură la 5 iunie, pe subiectul votului prin corespondenţă pentru românii din Diaspora.

De asemnea,tot cu acest prilej, liberalii au mai stabilit forma finală a programului de guvernare şi prevederile statutare privind membrii PNL care au probleme cu Justiţia. In același context s-a pus problema planulului de acţiuni pentru alegerile locale din 2016 .liberali pitesti

PNL a definitivat, vineri, modificările la Statut, în privinţa criteriilor de integritate, introducând o normă tranzitorie prin care cei cu funcţii de conducere care sunt condamnaţi în prezent în instanţă să îşi piardă doar funcţia, nu şi calitatea de membru. Pe viitor, cei care vor avea o condamnare în primă instanţă vor fi liberalisuspendaţi de drept din calitatea de membru, la fel ca şi cei condamnaţi definitiv, sancţiunile aplicându-se pentru toate faptele penale săvârşite cu intenţie.

PNL, astăzi, trebuie să decidă în mod clar că nu ne mai putem încadra în extreme. Trebuie să stăm departe de patima populismului şi a demagogiei. Vă propun o linie echilibrată, ca partid, dar fermă. O spun foarte tare şi sunt sigură că se aude şi în partea cealaltă, sunt sigură că implicarea nu e un atribut al stângii. liberalii laImplicarea e un atribut al acelor politicieni care, indiferent de culoarea politică, refuză să fie leneşi. Politica de dreapta nu înseamnă să ne abandonăm cetăţenii”, a spus Alina Gorghiu, printre altele.

Andreea Paul a făcut referire la această moțiune de cenzură raportându-se la data de 16 noiembre, 2014, când Diaspora a cerut condiții de a-și exprima dreptul la vot, dar pe care Premierul Ponta a evitat să le acorde.

andreea-paul-vass

Andreea Paul

,,Pe 16 noiembrie, cetățenii României au depus și au votat o moțiune de cenzură civică, pe care, în stilul său caracteristic, premierul nu a recunoscut-o. A venit timpul pentru o nouă moțiune împotriva PSD și a Guvernului său, de această dată, o moțiune de cenzură politică, în Parlamentul României. Le-o datorăm celor care au ieșit cu mic, cu mare pentru a vota primul Președinte liberal al României. Această guvernare produce rău României, în fiecare zi, nu mai are credibilitate și nu mai dispune de energia politică pentru a înainta. ”a precizat Andreea Paul descărcare
Teodor Atanasiu, prezent a această reuniune a fost umilit cu huiduieli din partea liberalilor prezenţi în sală. Împăciuitor, Vasile Blaga a încercat să calmeze spiritele, rugând-i să se respecte reciproc, însă liberalii au continuat să facă gălăgie până ce Atanasiu s-a enervat şi a încheiat discursul. „Vă mulţumesc pentru primire”, a spus el sec şi s-a aşezat lângă Cătălin Predoiu, care i-a strâns mâna.
Vasile BlagaAş vrea să pun în discuţie câteva idei care cred că sunt importante. Noi construim marele PNL nu doar ca să-l dăm jos pe Ponta şi echipa lui, nici măcar din ambiţia că avem un partid mare. Vrem să punem în aplicare un proiect de ţară, un proiect vital. Victor Ponta şi PSD nu numai că nu-şi pun problema valorificării tuturor şanselor pe care România le are în UE, dar sunt de-a dreptul obstacole în faţa acestui deziderat. Nu au demarat niciun proiect pentru atragerea fondurilor pentru perioada 2014-2020. Şi-au bătut joc de toate investiţiile din infrastructură. Se pun mereu deasupra legii şi împotriva justiţiei independente (..)Lecția istorică a Brătienilor ne spune că perioadele de guvernări lungi și de succes au fost invariabil precedate de consolidarea organizatorică a partidului în opoziție și de formularea unor mari proiecte de țară. . . ”, a declarat la Pitești copreședintele PNL Vasile Blaga

”Am pornit un mare proiect şi nu mai există cale de întors. Să înţeleagă toţi, indiferent de orgoliileCatalin Predoiu fiecăruia. Nu mai există fost PNLşi fost PDL. Niciunul nu e mai prejos decât celălalt, niciunul nu deţine monopolul integrităţii. Cine crede că poate juca personal în detrimentul celorlalți, cine crede că interesele lui sunt mai presus decât interesul general al reușitei proiectelor noastre comune va sfârși în irelevanță și ratare politică! Aceasta este și lecția pe care ne-o oferă istoria de 140 de ani a PNL. Fracțiunile și dizidențele care nu s-au întors la matcă s-au pierdut pe drum. În schimb, ori de câte ori a fost unit și puternic, prin fuziuni și reunificări, PNL a avut guvernări glorioase și mari proiecte naționale duse la bun sfârșit.” a precizat printre altele, Cătălin Predoiu.

De asemnea, Victor Orban a ținut un discurs, prin stilu-i caracteristic, arătând totodadă cum învcearcă Guvernul Ponta să ia hotărâri, dintre cele mai hazardate știind că în 2016 nu vor mai fi la guvernare. ,,La ora actuală, Ponta pârjoleşte fântânile, distruge recoltele. Ştie cu siguranţă că noi vom fi cei care vor guverna. Trebuie să ne mobilizăm astfel încât pe 5 iunie să-l trimitem acasă pe Victor Ponta! Ştiu că există încă bariere psihologice între noi, tendinţa de a ne trata diferit în funcţie de partidul din care venim. Toţi suntem membri ai PNL. Deciziile trebuie luate pentru binele PNL. Dacă aveţi în agendă să obţineţi o funcţie publică, funcţia nu trebuie să se obţină formând găşti sau punându-te bine cu şefii. Simt că a existat o anumită dezamăgire că nu s-a format majoritatea mai repede, că preşedintele Iohannis nu stă toată ziua să îi dea pumni în liberalii lacap lui Victor Ponta. Trebuie să depăşim această stare. Indiferent dacă intrăm sau nu la guvernare, peste un an vor fi alegeri locale”, a declarat Orban
,, A fost o întâlnire benefică pentru toată lumea. Am demonstrat că putem merge împreună mai departe, chiar dacă mai sunt unele neînțelegeri. Așa e în orice familie când se vrea a se construi ceva. Știm că există diversioniști din partea partidelor de opoziție care încearcă să bagliberaliila buce zîzanie în marele Partid Național Liberal. Mai știm că mulți dintre noi nu au experiența politică necesară de a înfrunta acești oameni fără scrupule și se lasă amăgiți de promisiuni deșarte. Sunt alții care au primit funcții și alte avantaje în perioada alianței USL și la care n-au renunțat. Acești oameni sunt foarte ușor de manipulat de către pesediști. Sper să aibă, totuși, maturitatea necesară de a nu cădea în plasa diversioniștilor.” ne-a declarat telefonic Siminica Mirea, copreședinta PNL Olt.

Georgiana Leuescu Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s