Adio impozit pe bacșiș, bun venit impozit forfetar!

teodorovici

Eugen Teodorovici

Este oficial! De la 1 iunie legea referitoare la fiscalizarea bacșișului va fi istorie. După consultările care au avut loc la sediul Ministerlui Finanţelor Publice pe această temă s-a ajuns la concluzia că se va renunţa la impozitul pe bacşiş, așa cum a declarat însuși ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015, modifică şi completează mai multe acte normative. După ce s-a creat o întreagă insterie în jurul acestei legi, la nici o lună de la implementare, actualul ministru al Finanțelor a ajuns la concluzia referindu-se la impozitarea bacșișului că din păcate nu se poate 1-mainreglementa în toate speţele sale”. Eliminarea impozitului pe bacşiş vine însă la pachet cu o condiție și anume să nu existe sume suplimentare în casă. Odată cu eliminarea taxării bacşişului, va dispărea şi obligativitatea deţinerii registrului de bani personali pentru angajaţi. „Pentru a elimina orice confuzie în această zonă, am căzut de acord că este bine să-l eliminăm. Odată ce spunem foarte clar că bacşişul nu se mai reglementează şi nu mai devine obligaţie, revenim la normal, cu precizarea că agenţii economici trebuie să aibă grijă să nu mai aibă 646x404sume suplimentare în casă faţă de ceea ce încasează în mod oficial”, a explicat Teodorovici. În cazul în care inspectorii fiscali găsesc sume suplimentare în casele de marcat ale comercianţilor se aplică plafoanele prevăzute de ordonanţă.

Revine impozitul forfetar

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a mai dat o veste mediului deteodorovici 1 afaceri. Acesta a anunțat introducerea impozitului forfetar, de la 1 ianuarie 2016. Impozitul forfetar este o sumă fixă cerută de stat unei firme, indiferent de bilanţul acesteia. Fie că are profit sau declară pierdere, firma plăteşte periodic statului o sumă fixă pentru simplul fapt că este înregistrată. Ministrul a precizat că introducerea impozitului forfetar va statul-incepe-sa-se-imprumute-de-la-cetateni-finantele-ar-putea-lansa-in-prima-jumatate-a-anului-o-emisiune_size9fi aprobată de Parlament şi a anunţat, totodată, că obligativitatea taxării bacşişului va fi eliminată.”Solicitările au fost de amânare a taxării bacşişului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxării. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar. Există un proiect în Parlament care se află la Camera Deputaţilor în acest moment şi vom încerca să introducem în Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar după ce patronatele din turism se vor mai uita pe text încă o dată”, a spus Teodorovici.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

3 gânduri despre „Adio impozit pe bacșiș, bun venit impozit forfetar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s