Viceprimarul Mihaela Stana va fi revocată din funcția de primar

Mihaela StanaAdministrația slătineană este din nou zguduită, după ce primarul Slatinei, Minel Prina, a fost trimis în arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal. Apele păreau să se limpezească odată cu adoptarea hotărârii de consiliu local conform căreia viceprimarul Mihaela Stana prelua atribuțiile de primar.

În următoare ședință de CL se va relua votul secret privind împuternicirea unuia dintre cei doi viceprimari ai municipiului să preia atribuţiile funcţiei de primar.

Tot în următoarea ședință a consiliului local va fi revocată hotărârea inițială prin care viceprimarul Mihaela Stana a fost aleasă să îndeplinească prerogativele de primar al Slatinei. Separe că motivul care stă la baza revocării hotărârii cu pricina este acela că Potrivit contestației făcute la Prefectura Olt chiar de către consilierul PSD Emil Popa, Mihaela DSCN0884Stana a fost desemnată cu majoritatea voturilor exprimate de aleşii prezenţi la şedinţă, şi nu cu majoritatea voturilor secrete ale consilierilor în funcţie, aşa cum cere legea. Se pare că documentele semnate până acum de Mihaela Stana nu pot fi considerate nule de drept, întrucât aceasta nu a semnat în calitate de primar plin, ci tot în calitate de viceprimar, cu specificaţia „pentru primar”. „Reprezentanţii consiliului local au votat diferit atunci când şi-au exprimat în mod secret votul pentru alegerea

Consiliul Local Slatina

Consiliul Local Slatina

viceprimarului care să exercite atribuţiile conferite de lege primarului (după numărarea voturilor rezultând nouă voturi pentru domnişoara viceprimar Mihaela Stana, două voturi pentru domnul viceprimar Cristian Bircea şi un număr de cinci voturi nule), faţă de modul în care şi-au exprimat votul privind adoptarea proiectului de hotărâre în ansamblul său, privind desemnare unui viceprimar al municipiului Slatina, care să exercite atribuţiile conferite de lege primarului,

Prefectura Olt

Prefectura Olt

respectiv toţi cei 16 consilieri prezenţi votând «pentru». (…) În urma situaţiei apărute, numărul de voturi cu care a fost aleasă domnişoara Mihaela Stana să exercite atribuţiile conferite de lege primarului a fost de nouă şi nu 11, aşa cum arată prevederile art. 72 alin (1) din Legea administraţiei locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în expunerea de motive. Cei care s-au autosesizat cu privirea la această problemă au fost reprezentanții primăriei, nicidecum juriștii Prefecturii Olt care, se pare, nu au sesizat această inadvertență.

Natașa Grigorescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s