Tinerii din Olt solidari în lupta împotriva consumului de droguri

mars antidrogConsumul de droguri în rândul tinerilor a devenit o problemă stringentă din ce în ce mai greu de controlat. Nu puține au fost cazurile în care în județul Olt au fost arestați tineri pentru trafic și consum de stupefiante.

Joi, 14 mai, peste 2.000 liceeni slătineni au participat la Marşul antidrog, marş pentru viaţă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a organizat această acține de amploare în cadrul campaniei judeţene de prevenire şi combatere a traficului şi consumului ilicit de droguri.

Evenimentul s-a petrecut concomitent în trei orașe din județul Olt. Elevii s-au mobilizat într-un 11102783_1606683922947662_6010771621532259617_nmod exemplar, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra problemei consumului de droguri.

Potrivit statisticilor, zeci de oameni mor anual din cauza „morții albe” însă cei mai mulți dintre consumatori de droguri injectabile au contactat boli infecţioase.

Conform rapoartelor Agenției Naționale Antidrog numărul persoanelor care îşi administrează droguri 11218074_1606684199614301_4661665412055271348_ninjectabile şi care au contactat virusul HIV „crește alarmant de la an la an. O altă boală frecvent întâlnită la consumatorii de droguri este hepatită de tip B.

Este o activitate de amploare care se desfăşoară simultan, în trei oraşe ale judeţului, în Slatina, Caracal şi Balş. Noi credem că avem peste 2.500 spre 3.000 de participanţi. Oricum, la Slatina, prezenţa a depăşit toate aşteptările noastre. Avem foarte mulţi tineri alături de noi. Acţiunea a fost una voluntară, nu au fost constrânşi să vină la marş. Înseamnă că şi ei, alături de toată populaţia şcolară, sunt conştienţi de efectele negative ale consumului de droguri. Copiii s-au organizat, sunt impresionată de modul în care au făcut-o. Echipele din Consiliul Judeţean al Elevilor au lucrat împreună şi faptul că este o acţiune a lor cred că i-a ajutat să se organizeze foarte bine”, a declarat Felicia Man, inspector general ISJ Olt.

Felicia Man , sef ISJ Olt

Ferlicia Man

Se pare că tinerii conștientizează din ce în ce mai mult problema consumului de droguri, problemă cu care se confruntă mulți dintre semenii lor. Liceenii din Slatina, Caracal și Balș au mărșăluit în principalele zone ale orașelor în care locuiesc, au fost împărţite pliante şi au purtat discuții cu trecătorii pe tema consumului de droguri. Elevii au fost înarmați cu pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva consumului de droguri. „Sperăm să avem un impact pozitiv, în urma acestei acţiuni, şi sperăm ca după aceea să nu mai auzim că s-au întâmplat lucruri pe care nu ni le dorim. Îi vrem pe copii sănătoşi, acasă, la şcoală, îi vrem educaţi şi faptul că eu şi colegii mei suntem alături de ei, acum, înseamnă că le suntem alături în toate acţiunile şi le dorim binele”, a mai spus Felicia Man.

Această problemă este cu atât mai gravă cu cât consumul de droguri duce la comiterea de infracțiuni, unele chiar cu caracter penal.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

Un gând despre „Tinerii din Olt solidari în lupta împotriva consumului de droguri

  1. Nu sunt consumator si nici nu am vreo treaba cu ele dar cel putin 60% din cei prezenti sunt narcomani cu acte-n regula !!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s