,,Ţi-am plătit, dă-mi restul….”- încercare de înșelăciune prin metoda ,,fluturașul”

IJJ Vîlcea

IJJ Vâlcea

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în municipiul Rm.Vâlcea, a fost solicitat şi a intervenit pe str. General Magheru în zona unităţilor comerciale, pentru depistarea unei femei care încerca să înşele vigilenţa vânzătoarelor din magazine.

Din relatarea unor lucrători comerciali, a rezultat faptul că femeia în cauză achiziţiona produse cu valoare mică (9-10 lei) şi apoi încerca să le achite cu o bancnotă de 100 de lei pe care o arăta vânzătoarei, fără a o înmâna acesteia şi ulterior solicita restul. Prin această metodă, femeia a reuşit să înşele DSCN0424vigilenţa unei vânzătoare, care, după ce şi-a dat seama de modul de operare, a solicitat de urgență sprijinul echipajului de jandarmi.

Reprezentanții Jandarmeriei au intervenit imediat, reuşind să o identifice pe ,,cumpărătoare” în persoana numitei C. S. de 25 de ani din localitatea Ograda, judeţul Ilfov. Asupra căreia a fost găsită suma dată ca rest de vânzătoare, precum şi bancnota folosită pentru ,,prezentare,,.

images (2)Aceasta a declarat jandarmilor că omisese să îi înmâneze vânzătoarei bancnota de 100 de lei, neputând oferi nicio explicaţie cu privire la acceptarea sumei de 90 de lei ca rest.

Jandarmii au întocmit documentele legale pentru comiterea infracţiunii de „înşelăciune”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 244, alin. 1, Cod Penal.

Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Persoana depistată şi documentele de constatare întocmite de jandarmi au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliţiei Vâlcea continuarea cercetărilor.

Pentru a viziona imagini din timpul flagrantului puteți accesa următorul link:

https://www.wetransfer.com/downloads/1f4031bbb3309ec24d0e47b10f57558a20150514175209/d8e812be2a1f6d2c0af7efdd508516f920150514175209/1de322

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s