Simulare de incendiu la Câmpulung

Col. Ion Popa, seful ISU Arges

Col. Ion Popa, seful ISU Arges

ISU Argeș a desfășurat mai multe acțiuni de prevenire a incendiilor de vegetație și fond forestier, alegând zona Câmpulungului ca ,,teatru de operațiuni” având în vedere că incendiile s-au îndesit în ultimii ani, fie din cauze naturale, respectiv a creşterii temperaturii, fie provocate de neglijența oamenilor.

Așadar, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a stabilit o strategie care urmează să fie implementată, ca un proiect pilot, în zona Câmpulung.
Noi am demarat un proiect, împreună cu download (5)Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai ales la solicitarea domnului inspector-şef Ion Popa, care a ţinut neapărat ca să facem treaba asta la Câmpulung. Am adus două rezervoare de apă, de cinci metri cubi, care au nişte suporţi şi pot fi transportate în vârful muntelui, la un eveniment de gen incendiu de pădure, de către un elicopter”, a explicat maiorul Cristian Bărbulescu, comdownload (2)andantul Detaşamentului de pompieri Câmpulung.

Marti, pe 19 mai, cu începere de la ora 10.00, este programat un exerciţiu, pe vârful Mateiaş, în zona localităţii Valea Mare Pravăţ, la care o să participe reprezentanţi ai ISU Argeş, jandarmi, poliţişti, membri ai clubului Off Road Adventure Câmpulungdescărcare, silvicultori, salvatori montani şi reprezentanţi ai SVSU Valea Mare Pravăţ şi, bineînţeles, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Exerciţiul constă în transportul personalului de intervenţie şi a unor bazine pentru apă într-o zonă cu acces dificil, în vederea stingerii unui incendiu de vegetaţie forestieră. Bazinele vor alimentate cu apă din barajul Râuşor.

simulare incendiuDacă exerciţiul va avea succes, o astfel de intervenţie va fi utilizată la nivel naţional.

La acest eveniment sunt invitaţi, printre alţii, să asiste secretarul de stat Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU lt. Col. Marian Daniel Dragnea, prefectul Mihail Oprescu şi preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău și binețeles șeful ISU Argeș, insp, șef Ion Popa.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s