Reprezentanții ISJ Olt speră în rezultate mai bune

Felicia Man

Felicia Man

Nivelul de pregătire al elevilor se reflectă în notele pe care aceștia le obțin în la examenele finale, teste naționale sau bacalaureat. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt își doresc ca rezultatele elevilor din Olt la finalul acestui an școlar să fie îmbunătățite cu un procent de zece la sută.

Două proiecte pe fonduri europene vor sta sprijin reprezentanților ISJ Olt pentru îndeplinirea scopului de a îmbunătăți rezultatele elevilor din Olt. În cadrul acestor proiecte au fost organizate ore de pregătire suplimentară pentru elevii olteni din ani terminali pentru ca aceștia să depășească cu bine examenele finale ale ciclului general și liceal.

Parteneri în aceste proiecte sunt și ISJ Bacău şi de DSCN0512Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar – „Edu Bac – Educaţie europeană pentru un bacalaureat de succes” şi „Evaluare naţională la standarde europene”. „Am propus măsuri noi şi am respectat şi reluat măsurile adoptate anterior de ISJ Olt. Ca măsură nouă, care în mod natural va produce efecte privind îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de elevi la examenele naţionale, aş aminti implementarea şi iniţierea a două proiecte în care ISJ Olt are ca parteneri ISJ Bacău şi Federaţia Felicia Man , sef ISJ OltNaţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar”, a spus Steluţa Dan, inspector şcolar general adjunct al ISJ Olt.

În cadrul celor două proiecte au fost angrenați mii de elevi atât din Olt cât și din Bacău, care au beneficiat de ore suplimentare de pregătire. „Ne-am propus creşterea procentului de promovabilitate cu zece la sută. O măsură referitoare la monitorizarea şi controlul modului de elaborare a graficelor orelor de pregătire suplimentare, de elaborare a planificărilor şi programelor de pregătire la fiecare dintre disciplinele de examen”, a mai declarat Steluţa Dan.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s