Mirajul Oltului prinde contur la Călimănești- Căciulata

Proiect Mirajul Oltului

Proiect Mirajul Oltului

Proiectul ,,Mirajul Oltului”, în valoare de 4,6milioane euro, finanțat de Uniunea Europeană, începe să prindă contur în orașul Călimănești. Licitaţia de atribuire a lucrărilor a avut loc anul trecut şi a fost câştigată de o firmă vâlceană. În această perioadă se lucrează intens la proiectul de anvergură care va transforma radical stațiunea Călimănești -Căciulata și va atrage un număr mai mare de turiști.

,,Mirajul Oltului” cuprinde două zone de agreement, respectiv Parcul acvatic şi Centrul de relaxare, amplasate pe malul drept al râului Olt, chiar în centrul staţiunii, adică în parcul Călimăneşti.

FLORINEL-CONSTANTINESCU-primar Calimanesti

FLORINEL-CONSTANTINESCU-primar Calimanesti

Potrivit proiectului, Complexul va cuprinde săli de masaj şi fitness, saună, piscine pentru adulţi şi copii etc. Amenajările exterioare prevăd, de asemenea, o piscină pentru adulţi şi alta pentru copii, un bazin cu apă termală, parcare etc. Reprezentanții primăriei Călimănești spun că Proiectul Mirajul Oltului are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2015. Pînă acum s-a construit structura de rezistenţă pentru clădirea care cuprinde piscină interioară și exterioară, spaţiul SPA şi grupul de vestiare. Clădirea de vestiare exterioare este realizată în proporţie de 80% şi a fost realizată şi una dintre piscinele exterioare. De asemenea, beneficiarii au făcut o și o recepție a l ucrărilor de asfaltare și canalizare din zona Jiblea Veche.Proiectul ,, Mirajul Oltului” era foarte necesar pentru administraţia locală din Călimăneşti, o stațiune recunoscută nu doar pe plan naţional, dar și internațional, datorită atât apelor terapeutice, dar și datorită elementelor naturale existente în această zonă.

Datorită implementării acestui proiect autoritățile locale speră ca orașul și împlicit Stațiunea balneo-climaterică şi turistică Călimănești-Căciulata să redevină foarte repede în topul celor mai frumoase și recunoscute stațiuni.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s