Final de proiect pentru CN ,,Alexandru Lahovari “ din Rm Vâlcea

Primăria  Rm Valcea

Primăria Rm Valcea

Primăria Rm Vâlcea tocmai a terminat proiectul de reabilitare şi modernizare a imobilului în care funcționează Colegiul Naţional ,,Alexandru Lahovari”, finanţat în cadrul Programului Operational Regional, Axa pioritară 3 – „Îmbunatăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

În data de 18 martie 2010 a fost semnat Contractul de finantare aferent proiectului, între Organismul Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, Ministerul Dezvoltării Regionale şi

Colegiul Lahovari

Colegiul Lahovari

Administraţiei Publice şi Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea.
Bugetul proiectului a fost de 17.685.457,23 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate a fost de 14.310.125,45 lei.
Perioada de implementare a proiectului a fost de 62 de luni, începând cu data de 18.03.2010.
Proiectul de reabilitare și consolidare au cuprins realizarea unor rosturi seismice, cămăşuieli ale pereţilor, înlocuirea planşeelor din lemn şi beton armat, întărire fundaţie şi structură de rezistenţă,

Colegiul National Alexandru Lahovari

Colegiul National Alexandru Lahovari

pereţi din beton armat, înlocuirea acoperişului, hidroizolaţii, restaurare faţadă şi finisaje interioare. De asemenea, au fost înlocuite instalaţiile sanitare, electrice şi termice din clădire.
Totodată, o importanţă deosebită a fost acordată egalităţii de şanse, iar în acest sens a fPrim Rm Vâlceaost creată infrastructura necesară persoanelor cu dizabilităţi (servoscări pentru persoanele cu dizabilităţi, lift în interiorul colegiului).
Modernizarea şi dotarea infrastructurii educaţionale a colegiului au cruprins sălile de curs din liceu fiind dotate cu echipamente IT necesare desfaşurării orelor într-o maineră optimă, respectiv calculatoare, videoproiectoare, imprimante, ecrane videoproiector, software didactic, camere video, aparate foto etc. Laboratoarele au fost de asemenea echipate cu aparatură IT şi dotări specifice (mulaje, planşe, truse analize, eprubete, substanţe etc.). Sala de sport a fost şi ea dotată cu aparatură modernă specifică (aparate fitness, mingi etc).

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s