Primarul de la Crâmpoia, posibil primar la Slatina

Interviu cu Ionel Mirea, primarul localității Crîmpoia

DSCN0875

Ionel Mirea

Ionel Mirea, primarul localității Crâmpoia Olt, se pare că e unul dintre cei mai prolifici primari din județ, având în vedere că în doar trei ani de la instalarea sa la primărie a schimbat radical fața localității. Primărie modernă, Centru Medical de Permanență, Campus Școlar la Liceul Tehnologic cu Sală și teren de sport, Căminul Cultural, etc., sunt doar câteva dintre investițile sale care depășesc sute de milioane de euro, majoritatea banilor fiind accesați prin fonduDSCN0860ri europene.

Fiind în opoziție, candidat din partea PDL, Ionel Mirea și localitatea Crâmpoia a fost văduvită, de cele mai multe ori, de fonduri din partea Consiliului Județean Olt, sau din partea Guvernului, astefel că edilul localității s-a orientat către accesarea fondurilor europene pentru investițiile din comună.

Redactor: Domnule Mirea, localitate Crâmpoia s-a schimbat decînd sunteți dumneavoastră primar.

Centrul de Permanenta

Centrul de Permanenta

Cum ați reușit avînd în vedere că nu prea ați fost pe lista de priorități a CJ Olt?

Ionel Mirea: Da este adevărat. Consiliul Județean a uitat complet că localitatea Crîmpoia face parte integrantă din unitatea teritorial-administrativă a Oltului. Rareori am primit bani și atunci foarte puțini. Nu mi-e ușor pentru că sunt singurul primar în opoziție de la început. Dacă familia mea nu investea în crearea locurilor de muncă aici, nu știu cum ne-a fi descurcat. E umilitor să stai cu mâna întinsă Consiliului Județean

Fabrica de Confectii Serbanesti

Fabrica de Confectii Serbanesti

sau la a Guvernului. Trebuie ca primar să găsești alte variante. Așa că, ne vom axa mai mult pe accesarea fondurilor europene și începând cu semestrul doi vom depune mai multe proiecte co-finațate din bugetul local.

Adevărul este că aproape tot ceea ce am construit sau vom construi în localitatea Câmpoia, va fi cu predilecție din fonduri nerambursabile de la UE. Crîmpoienii sunt oameni harnici și muncitori și mertită să aibă condiții normale de trai.

asfaltare drum crampoaR. La începutul acestui an ați fost printre fericitele primării rurale care au primit bani direct de la Ministerul Economiei. V-au fost de ajutor?

I. M: Sigur că au fost bine-veniți și chiar la timp. Am plătit niște lucrări rămase restante de anul trecut, iar cu o altă parte am continuat proiectele mai vechi, aflate în derulare. Am terminat de introdus coloana de apă în satul Buta și în curând vom scoate la licitație canalizarea. De asemenea, la sfârșitul anului școlar trebuia să inaugurăm și Căminul Cultural, dar pentru că tocăria este din lemn stratificat se va mai 10685380_371374356348904_8786625944878864704_nîntârzia puțin. Așa că, va fi inaugurat la începutul anului școlar. Sala de sport și Atelierul Școală le-am inaugurat anul trecut și suntem foarte încântați de ce a ieșit. Astfel elevii Colegiului Tehnic, au condiții decente de învățătură dar și de recreere

R. Domnule Mirea, înainte de ați fi primar sunteți om de afaceri. Localnicii și nu numai, recunosc că și dintr-o poziție și din alta, ați contribuit foarte mult la bunăstarea lor…

Fabrica de confectii de la Mihaesti

Fabrica de confectii de la Mihaesti

IM. : Avem la Crâmpoia o fabrică de confecții care a împlinit 20 de ani, unde sunt angajate peste 320 de persoane . De asemenea, am mai construit încă două fabrici de acest fel, una la Șerbănești cu 80 de angajați și alta la Mihăești, dată în folosință anul trecut, cu 100 de locuri de muncă. Ne-am gândit că sunt foarte mulți oameni, în special tineri, care nu au un loc de muncă, aici la țară. Pot să spun că pe lângă fabrica de croitorie mai avem o fabrică de pâine, o societate agricolă pentru a ocupa și forța de muncă masculină. Partea mai dificilă este că nu avem personal calificat și trebuie să fie calificat la locul de muncă. În acest caz ar trebui o lege pentru DSCN0872angajatorii care școlarizează sau califică forța de muncă, să li se acorde anumite facilități privind impozitul pe profit și pe venit. Cu sau fără această lege, noi calificăm forță de muncă în domeniul industriei ușoare, pentru că nici o școală nu o mai face, dar dacă s-ar face anumite reduceri de taxe și impozite am putea reinvesti în mașini și utilaje mai performante, în condiții mai bune de muncă.

R. Se vorbește despre dv că ați fi un primar foarte bun pentru Salatina… Credeți că e greu să ai preiei reponsabilitatea unei administrații locale de dimensiunea unui municipiu ?

descărcare (2)I. M. Am auzit și eu niște zvonuri, dar nu m-am gîndit la acest lucru. Mai am multe de făcut, aici la Crâmpoia și nu aș vrea să las lucrurile neterminate. La nivelul partidului sunt câteva persoane care și-au dorit acest lucru și în momentul actual se fac sondaje.Va candida cel care iese cel mai bine în sondaje. În ceea ce mă privește, consider că a conduce o unitate administrativă precum Slatina, este destul de greu, dar nu imposibil! Cred că trebuie să ai ceva experiență în administrația publică atunci când vizezi o funcție publică de acest calibru. Numai așa vor merge lucrurile. Și mai trebuie o echipă de profesioniști pe care te poți baza, cu care poți lucra și care să răspundă cu profesionalism cerințelor cetățenior.images (2)

R: Pe 21 mai e ziua localității Crâmpoia și văd că deja ați început pregătirile. Se asfaltează drumul județean, se face curățenie pe stadion acolo unde aveți montată scena în aer liber…

IM. Este cea de-a IV-a ediție a săbătorii comunei, o sărbătoare așteptată cu mult drag de noi toți. Este o sărbătoare a fiilor satului, într-o zi sfântă pentru a cinstii, așa cum se cuvine la olteni, patronii spirituali ai localitatii, SfinȚii Împărați Constantin și mama sa Elena. Invităm și pe această cale pe toți cei ce vor să petreacă această frumoasă zi alături de noi. Pe scena special amenajată vor urca Ansamblulprofesionist Doina Oltului din Slatina, dar și ansamblurile din localitățile limitrofe. Vom avea muzică populară cu interpreți consacrați și foarte îndrăgiți, pe care nu doresc să-i desconspir acum. Am invitat toții fii satului dar și prieteni ai localității, oameni politici și de afaceri. Sper să se simtă toți foarte bine. Doresc, pe această cale, să urez, tuturor celor care își serbează onomastica de Sf. Constantin și Elena, un sincer ,, La mulți ani!”, multă sănătate, bucurii și tot ce își doresc.

Mai multe amănunte din interviul cu primarul localității Crâmpoia, într-un material video la VGtv, realizat de Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj, ing Viorel Raicu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s