Mircea Dușa, în vizită de lucru la Deveselu

Mircea Dusa

Mircea Dusa

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a aflat, marţi,12 mai a.c., la Deveselu, Olt, pentru a se asigura că lucrările aflate în derulare la baza militară NATO sunt în grafic.

Totodată, ministrul s-a întâlnit și cu primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, cu care a vizitat câteva investiții realizate din fonduri americane.

Mircea Dușa s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor din baza militară de la Deveselu. Se pare că lucrările sunt pe ultima sută de metri, Baza Antirachetă urmând a fi operațională în câteva luni.

Derulăm mai multe proiecte de modernizare a unor mirce dusa la caracalbaze aparţinând Ministerului Apărării Naţionale. Unul dintre proiectele mari este cel de la Deveselu, proiect care urmează să se finalizeze în lunile următoare, iar Baza Antirachetă să devină operaţională. Azi am verificat stadiul lucrărilor pe partea care intră în responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale. Lucrările sunt în grafic, sunt lucrări care se referă, în primul rând, la reamenajarea şi modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comandă-control, reţele de apă, canalizare şi termoficare, dar şi alte lucrări de amenajare, respectiv aleile de acces atât spre partea americană, cât şi spre baza românească, unitate care va asigura protecţia”, a declarat ministrul Duşa.

De asemenea, ministrul a rămas plăcut impresionat de investițiile realizate în Deveselu din fonduri americane, printre care se numără școala și grădinița din localitate. „Mă bucur că, în urma realizării Bazei de la Deveselu, a beneficiat şi comuna. După cum ştiţi, au fost realizate reţelele de canalizare, reţelele de apă, staţia de epurare, 80 la sută din drumuri au fost asfaltate. Iată că partenerii noştri din Statele Unite au făcut şi investiţii în localitate, investiţii social-culturale, aşa cum este grădiniţa care urmează să fie dată în folosinţă, în perioada următoare, şi investiţia făcută la şcoală, aceea de modernizare a întregii clădiri prin lucrări de reabilitare, începând de la şarpantă şi continuând cu amenajarea spaţiilor interioare, modernizarea instalaţiilor sanitare, instalaţiilor de încălzire. Cred că locuitorii din Deveselu sunt mulţumiţi de ceea ce se întâmplă în localitatea lor, în ultimii doi-trei ani”, a mai declarat Mircea Duşa. 

Reamintim faptul că Ministerul Apărării Naţionale a alocat, din bugetul propriu, 47 de milioane de lei pentru lucrările care revin României în proiectul militar de la Deveselu, până în prezent fiind cheltuiţi circa 30 de milioane de lei.

Natașa Grigorescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s