Gara de Sud din Pitești va fi gata la toamnă

mare_gara_si_autogaraPe 28 iulie 2011, în urma evaluării și aprobării cererii de finanțare, AM POS Transport și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA ,semnau contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizarea unor stații de cale ferată din România – Stația de cale ferată Pitești”. Valoarea proiectului, una foarte mare: 82.337.272 lei, dintre care 45.048.986 lei (aproape 11 milioane de euro) sunt bani nerambursabili de UE.

În urma licitației internaționale, construirea Gării de Sud din Piești a fost acordate unor asocierii de firme SC Unicon SA și Leonard Wiessproiect gara de sud pitesti RO SRL.

Proiectul noii Gări Sud este o lucrare de anvergură și include scări rulante, extinderea clădirii gării peste căile de tren, precum şi crearea de noi locuri de muncă.

Început în iulie 2011, proiectul avea ca termen de finalizare luna februarie 2014, însă încetineala cu care vin banii europeni, ca și anumite proceduri încâlcite au făcut ca finalizarea proiectului să fie amânată cu peste un an și jumătate, iar piteștenii au devenit deja nerebdători.

Oficialii CFR dar și ai constructorului, dau garanții că inaugurarea Gării va avea loc cel mai probabil fie la sfîrșitul lunii septembrie, fie la începutul lui octombrie, totul depinzînd de ultima tranșă de bani pe care Comisia UE o va trimite constructorului.

Ineresați de terminarea lucrărilor la Gara de Sud a Piteștiului sunt nu numai călătorii dar și micii comercianți, care, încurajați de conturul tot mai clar al proiectului, deja au început să-și dezvolte afacerile în zonă. Totodată, spațiile comerciale construite special în clădirea gării sunt și ele asaltate cu cereri din partea comercianților

Reprezentații CFR din Pitești spus că toate solicitările de acest gen sunt preluate și transmise mai departe Regionalei CFR Craiova, de care aparține Gara Pitești Sud, urmând ca acolo să fie deciși și cei ce avea dreptul de a funcționa aici.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s