21 de permise conducere reținute într-un week-end la Olt

descărcarePolițiștii rutieri din Olt, au desfășurat mai multe acțiuni, în week-end-ul trecut pe linia respectării regulilor de  circulație autovehicolelor pe drumurile publice. Cu  acest prilej au fost controlate 1003 autovehicole,  reținîndu-se  21 de permise de conducere, din care opt pentru alcool, șase pentru viteză, trei pentru depășire, unul pentru circulație pe sens opus, unul pentru nerespectarea semnalelor la trecerea cu calea ferată. Au fost acordate 532 de sancțiuni , din care numai 111 la Slatina, în valoare de 59326 lei ( Slatina- 8.750 lei).images (1)

De asemenea, au mai fost retrase trei certificate de înmatriculare iar 201 șoferi au fost sancționați pentru depășirea vitezei, 102 pentru că nu purtau centura de siguranță.

Nici ceilalți participanți la trafic certați cu legea n-au scăpat nepedepsiți. Astfel că 12 pietoni auimages (2) fost sancționați pentru traversare prin locuri nepermise, patru bicicliști  și opt căruțași pentru lipsa elementelor de semnalizare pe timp de noapte, ori pentru circulație interzisă pe anumite sectoare de drumuri.

Potrivit cms. șef, Florin Cârstea, de la SPR Olt, săptămâna trecut s-au mai desfășurat două acțiuni, atât în județul Olt, cât și la nivel național, un sub sloganul  ,, Motocicliștii există în trafic” și alta pentru pietoni ,, Nu trece dincolo”. ,, Aceste acțiuni au avut ca scop conștientizarea atât a imagesconducătorilor auto cât și a motociclștilor pentru a se respecta reciproc în trafic- șoferii să nu facă manevre bruște de schimbarea direcției de mers, iar  motocicliștii să meargă cu viteza legală. Tot în această perioadă am desfășurat acțiuni pentru ca pietonii să respecte regulile de circulație, în special atunci când traversează strada. Și în această săptămână vom desfășura acțiuni de educație rutieră pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere. Aceste acțiuni au ca scop îndeplinirea obiectivelor Poliției Române de reducerea victimelor accidentelor de circulație, acțiuni asumate împreună cu Statele UE pentru perioada 2010- 20120”  a ținut să precizeze cms. șef Florin Cârstea.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s