Protocol de colaborare între A.B.A. Argeș – Vedea și primăriile cu risc de inundații

5

Mihai Oprescu, Prefect Argeș

Primarii localităților Aninoasa, Bascov, Băbana, Bârla, Buzoești, Corbeni, Micești, Săpata și Valea Danului, s-au întâlnit la sediul Prefecturii Argeș pentru a semna un protocol de colaborare cu A.B.A. Argeș – Vedea și ISU Argeș, în vederea continuării realizării lucrărilor de decolmatare a unor sectoare ale cursurilor de râu, pentru care există un istoric confirmat din punct de vedere al riscurilor la inundații (râul Argeș, pârâul Valea Danului, râul Bascov, pârâul Miceasca, râul Cotmeana, râul Teleorman, râul Neajlov).

,,Consider că această întâlnire este necesară și constructivă, pentru că, după cum știți, în 2014, județul Argeș s-a1(1) confruntat cu probleme grave în urma inundațiilor, iar scopul acestei ședințe a fost discutarea stadiului de întocmire a protocoalelor de colaborare dintre Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea și primarii acestor localități, pentru continuarea lucrărilor de decolmatare a unor sectoare ale cursurilor apelor. Semnarea de către primari a protocoalelor de colaborare se va realiza până la data de 15 mai a.c., urmând ca lucrările să fie executate în cursul anului 2015.” a precizat prefectul Mihai Oprescu.

prefectura arges 1Potrivit legii, întreținerea albiei minore pe zonele neamenajate revine Administrației Naționale “Apele Româneși unității administrativ-teritoriale pe al cărei teritoriu se află, prin autoritățile administrației publice locale. În acest sens, protocoalele prevăd ca A.B.A. Argeș – Vedea să pună la dispoziție utilajele din dotare și asistența tehnică necesară realizării lucrărilor, iar autoritățile locale să contribuie cu cantitățile necesare de combustibil și asigurarea pazei utilajelor.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s