Problemele subvențiilor agricole dezbătute la Prefectura Argeș

prefect agPrefect, Mihail Oprescu, a organizat o întâlnire cu reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Argeș, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Camerei Agricole, primăriilor și fermierilor din județul Argeș, pentru a stabili dacă beneficiarii de subvenții, au întâmpinat probleme cu privire la măsurile compensatorii de dezvoltare rurală, dat fiind faptul că, au existat modificări semnificative, atât în legislația europeană, cât și în cea specifică fiecărei țări în parte. În mod normal, primirea cererilor de subvenție trebuia să înceapă mai devreme, lucru care nu s-a întâmplat, deoarece fiecare stat membru trebuie să –și adapteze legislația conform regulamentelor europene. Regulamentul este un act legislativ cu caracter obligatoriu și trebuie aplicat în integralitatea sa, în toate statele membre.

Prefectul a recomandat tuturor celor care au întâmpinat greutăți privind subvențiile agricole să depună plângeri la primăriile

Ptrefect Arges, Mihai Oprescu

Ptrefect Arges, Mihai Oprescu

arondate, acestea ajungînd ulterior la Prefectura Argeș, care le va retransmite către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Aparatul central.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Argeș, în urma centralizării acestor deficiențe, a avut loc întâlnirea, pentru a se putea dezbate și lămuri punctual aceste situații de interes maxim. Cu acest prilej, prefectul a reiterat ideea că, pentru a nu exista alte interpretări, rolul Instituției Prefectului și a celorlalte instituții publice este acela de a îndruma și verifica respectarea legalității.

În urma discuțiilor, dar și a posibilității modificării legislației, întâlnirile vor continua, pe zone geografice, care au un specific agricol deosebit, în zona de câmpie, deal și munte.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s