Primăria Slatina cedează la schimb sediul Băncii Naționale

Primaria Slatina

Primaria Slatina

Primăria Slatina va schimba sediul istoric al Băncii Naţionale a României, amplasat pe B-dul Nicolae Titulescu, cu sediul Judecătoriei Slatina, situat pe strada Lipsacani, foarte aproape de primărie.

Potrivit protocolului semnat, primăria urmează ca să cedeze sediul Băncii Naţionale a României (BNR) către Ministerul Justiţiei, care şi-a luat angajamentul de a-l moderniza pe banii ministerului, urmând să primească la schimb clădirea unde în prezent se află Judecătoria.

Termenul pentru încheierea investiţiei în sediul actual al BNR este iulie 2018, acela fiind

BNR

BNR

momentul când aici va fi mutată efectiv Judecătoria în ”noul” sediu. În același timp, municipalitatea va prelua imobilul în care funcţionează, în prezent, Judecătoria Slatina, magistraţii urmând să-şi desfăşoare activitatea în actualul sediul al instituţiei până la finalizarea lucrărilor de modernizare și dotare al noului sediu.

După ce a fost efectuat schimbul de imobile, precum și modernizarea lor, autorităţile locale au de gând să mute în incinta actualei Judecătorii mai multe servicii, unul dintre

Judecătoria Slatina

Judecătoria Slatina

acestea fiind Direcţia Economică care funcționează în prezent, în condiții improprii la parterul Căminului de bătrâni din oraş.

În acest fel se intenționează ca întreaga activitate a primăriei să fie concentrată în zona sediului central, reducându-se traseul de soluționare a problemelor cetățenilor .

Inițial Primăria Slatina, ar fi dorit ca serviciile să fie amplasate în sediul BNR, dar nu s-ar fi pretat planului la fel de bine cu cel al sediului Judecătoriei, dar și costurile cu reabilitarea acestei clădirii mult mai mici.

Georgiana Leulescu Raicu

Georgiana Leulescu Raicu

Schimbul de imobile între Primăria Slatina și Ministerul Justiției, vine în urma unor solicitări repetate ale magistraților olteni, care a cerut municipalităţii slătinene un sediu mai încăpător pentru activitatea Judecătoriei.

Reabilitarea clădirii BNR se va face exclusiv pe banii Guvernului. Reamintim că imobilul BNR, construit în anul 1908, a fost declarat monument istoric din anul 2004. Clădirea a intrat în patrimonial Primăriei Slatina în anul 2006.

Georgiana Leulescu Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s