Noul șef ISU Olt, planuri mari de viitor

Lt Col Iulian Tanase

Lt Col Iulian Tanase

Locotenent colonelul Adrian Tănase, noul şef al ISU Olt, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă că îmbunătățirea nivelului de pregătire a cadrelor inspectoratului reprezintă unul dintre obiectivele importante. Un alt obiectiv îl constituie construcţia unui poligon de instrucţie care lipsește nu numai județului Olt ci întregii regiuni.

Ajuns la șefia ISU Olt prin concurs, după retreagerea colonelului Marian Pică, locotenent colonelul Adrian Tănase a vorbit în prima sa conferință de presă pe lângă planurile de voiitor și de concursul pe care l-a susținut. „Examenul nu a fost foarte greu pentru că am avut experienţa de acum doi ani, când am susţinut concurs pentru promovarea în funcţia de prim-adjunct. Tematica şi bibliografia au fost aproximativ aceleaşi.  M-a ajutat foarte mult faptul că am lucrat cu baza legislativă dar şi experienţa practică“, a spus şeful ISU Olt. Acesta a făcut vorbire și de un proiect de anvergură ce se va desfășura la nivel național. Conform proiect, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are în plan construirea a şapte poligoane de instructaj în toată ţară, pe fonduri europene. Noul șef al ISU a specificat că și-ar dori ca unul din cele șapte poligoane să fie construit în județul Olt. „Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus odată cu promovoarea examenului pentru funcţia de inspector şef al ISU Olt este modernizarea nivelului de pregătire al cadrelor inspectoratului, vrem să iniţiem un proiect astfel încât să avem în dotare un poligon de instrucţie. În acest moment la nivel zonal, regional nu există un poligon de instrucţie. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are în vedere constuirea, prin accesarea unor fonduri europene, a şapte astfel  de poligoane în întreaga ţară. Eu sper ca unul dintre aceste poligoane să fie în judeţul Olt“, a declarat lt. colonel Adrian Tănase. Pentru o eficiență sporită a cadrelor ISU la intervenții în situații de urgență, ar mai fi nevoie de dotarea instituției cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă deoarece cele existente deja în dotare sunt destul de vechi. „Mai avem de achiziţionat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, să le înlocuim pe cele vechi. De asemenea, am în

Natasa Grigorescu

Natasa Grigorescu

vedere modernizarea modului de pregătire al cadrelor prin dotarea cu simulatoare prin care se poate verifica reacţia cadrelor într-o abordare mai modernă, care să nu implice foarte multe costuri. În continuare doresc să avem aceeaşi vizibilitate în rândul populaţiei judeţului, să promovăm acţiunile noastre, să promovăm modul de intervenţie dar şi măsurile care trebuie luate în cazul unor situaţii de urgenţă. Este foarte important ca cetăţenii să ştie să reacţioneze în situaţii de urgenţă, iar acest lucru ne va ajuta şi pe noi să le gestionăm mult mai bine“, a mai spus Adrian Tănase.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s