Investitori din China și Spania la Ocnele Mari

chinezi la Ocenele mariSe pare că despre apele binefăcătoare de la Ocnele Mari dar și de frumusețae zonei, au auzit și străinii din Spania dar și din China, devreme ce au trimis câte o delegatie de experți la fața locului pentru a vedea și cunoaște această zonă.

Petre Iordache, primarul orașului Ocnele mari, gazda celor două delegații străine este optimist în ceea ce privește o investiție de anvergură care să readucă la viață Stațiunea balneo-climarterică renumită, nu numaispanioli la ocnele mari în România dar și în afara ei, pentru tratarea difertelor afecțiuni. Ștrandurile cu apă sărată de la Ocnița și Ocnele Mari și namolul sapropelic de la Ocnița sunt și astăzi un adevarat miracol atât pentru sănătatea adulților, cat si a copiilor și a vârstnicilor. În ciuda regretabilei lipse de investiții, ele sunt asaltate în fiecare vară de nenumarați turiști, care revin an de an pentru a se bucura de spanioli la oceneefectele benefice ale băilor de saramură.
Î
n evul mediu exploatarea sării în zonă devine monopol domnesc, căpătând un avant deosebit în timpul domniei lui Constantin Brîncoveanu. ncepand cu secolul XVIII, toate documentele vremii mentioneaza importanta exploatarii de sare de la Ocnele Mari în Țările Românești, aceasta fiind cea mai însemnată exploatare salină din sud-vestul Romîniei (de aici și denumirea de „Ocnele Mari”).

Din păcate, după 1989, vestita stațiune balneară, Ocnele Mari, s-a degradat foarte mult și a

Primaria Ocnele Mari

Primaria Ocnele Mari

pierdut nu numai interesul turiștilor, dar și pe cel al investitorilor. Administrația locală, având un buget de avarii, mai tot timpul, nu a putut singură să întrețină singură obiectivele turistice și nici pe cele balneare, avansându-se ideea că au fost interese la nivel județean și național ca această stațiune să dispară.
,,Am avut deosebita plăcere să primesc două delegații din Spania și China la sediul Primăriei. Problemele abordate au vizat aspecte sociale și economice care

Viceprimar Eugen Iordache

Viceprimar Eugen Iordache

privesc cele două părți. Mai concret, delegația spaniolă ne propune o serie de demersuri care privesc strategia socială, în special pentru integrarea romilor și a persoanelor cu dizabilități. Acest demers presupune constituirea la nivelul Școlii Generale din Ocnele Mari a unei Asociații a părințiilor care să aibă la bază un Statut și un Regulament de funcționare și care va trebui să se ocupe de programul eleviilor, în special după orele de curs. Și la nivelul localității noastre există elevi cu un comportament de multe ori la limită, infractionalității și pentru acest lucru Asociația respectivă trebuie să intervină în colaborare cu cadrele didactice ale școlii. În urma discuțiilor s-a conturat posibilitatea demararii unui program de integrare socială și de ce nu, chiar o înfrățire a noastră cu Regiunea Garisia -Spania.

Referitor la delegația din China, va pot informa ca s-a creat posibilitatea ca orașul nostru sa dezvolte relații economice cu Republica China, în special dezvoltarea turismului balneo-climateric. La solicitarea delegației am prezentat materiale scrise și foto, posibile oportunități investiționale, toate aceste posibilității să dezvolte un mai vechi concept de al meu ,,Fabrica de Sănătate”.Vizita delegației din China s-a focalizat pe reluarea investiției ,,Baza de Tratament și Odihnă cu caracter permanent a orașului Ocnele Mari”. Aduc pe aceasta cale mulțumiri persoanelor înlesnirii acestor întâlniri, respectiv doamna Lidia Dobre și ing.Dragomir Dan.” a ținut să prercizeze primarul orașului Ocnele Mari, Petre Iordache.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s