Înotul o nouă probă la ,,Olimpiada Liceelor 2015” de la Slatina

11225685_852353211510220_481674975_nElevii din Slatina s-au întrecut și anul acesta pentru ca școala lor să urce pe cea mai înaltă treaptă în competiția anuală, devenită deja tradiție, Olimpiadei Liceelor.

De această dată, liceenilor li s-a pregătit încă o probă la care s-au înscris cei mai buni înotători din fiecare unitate de învățământ.

Așadar, cea de a X-a ediţie a Olimpiadei Liceelor a început sâmbătă cu cea mai nouă probă din concurs, înotul, care s-a desfășurat la Bazinul didactic. Tot în weekend s-a desfăşura și concursul de atletism, la Stadionul „1 Mai”.olimpiada liceelor

De zece ani, liceele din Slatina concurează în cadrul Olimpiadei Liceelor, întrecându-se la diferite probe sportive, artistice sau de cultură generală. Și anul acesta tradiția este păstrată de autoritățile locale care au prevăzut pentru acest eveniment un buget de 198.000 lei.

Pentru evenimentul ce se desfășoară în perioada 9-31 mai se pun la bătaie premii în valoare de 165.500 atât pentru elevii participanți cât și pentru școlile lor. PotrDSCN0856ivit regulamentului, liceul care va ieși învingător va primi dotări la alegere în valoare de 35.000 lei în timp ce următorul clasat va primi un premiu în valoare de 20.000 lei. Cei care vor lua medalia de bronz vor primi pentru liceul lor dotări în valoare de 15.000 lei, iar liceul de pe locul IV va putea să-şi aleagă dotări în valoare de 10.000 lei. Nu vor rămâne nepremiate nici liceele de pe locurile V-VIII, care vor primi premii de consolare în valoare de 3.000 lei.

Nici cei care își vor susține colegii nu au fost uitați, premiul pentru cea mai bună galerie fiind de 1.500 lei iar pentru proba de abilități practice a fost aprobat un bugeet de 9.000 lei.

,,Anul acesta a fost introdusă în concurs, o proDSCN0855bă de înot. Proba de ştafetă va fi înlocuită cu o probă de rezistenţă pentru fete, deoarece directorii unităţilor de învăţământ liceal din Slatina au dorit ca fetele să participe la această competiţie. La proba de ştafetă participau băieţi, câte patru băieţi de la fiecare unitate”, a declarat Mihaela Stana, primarul interimar al Slatinei. Probele de concurs se vor ţine şi în timpul săptămânii pentru ca și elevii din mediul rural să poată participa. Astfel, mâine va fi proba de biologie-geografie, care se va desfășura la Colegiul Naţional „Ion MinuMihaela Stanalescu”, iar vineri proba de matematică-informatică, care va avea loc la Colegiul Tehnic „Alexe Marin”. Săptămâna viitoare se vor desfăşura şi meciurile de fotbal, dar şi cele de tenis. „La această ediţie am mai luat ca măsură organizatorică derularea probelor pe discipline, în timpul săptămânii, astfel încât toţi copiii să poată participa. Mă refer în special la cei de la colegiile tehnice, care locuiesc în mediul rural, care nu puteau participa. Şi competiţia de fotbal se va derulat tot în timpul săptămânii pentru că mulţi dintre copii au alte probe, în weekend, la cluburile pe care le reprezintă”, a explicat Mihaela Stana. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 31 mai 2015 și se va încheia cu un concert de zile mari susținut de artistul care va primi cele mai multe voturi în concursul lansat pe pagina de Facebook a Primăriei Slatina. Slătinenii au de ales între Vama, Delia, Smiley, Guess Who,Elena Gheorghe, Connect-R, Paraziţii, Lora, Puya, Andreea Bănică, Andreea Bălan şi Cedry2k.

Natașa Grigorescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s