Incurcături cu Titlurile de proprietate la Vâlcea

DSCN0640

Mircea Fulga

Mircea Fulga, un bătrân de peste 80 de ani, din localitatea Bărbătești Vâlcea, se luptă din 1997 cu sistemul pentru a-și recupera un teren agricol, în suprafață de 6000 mp., ce a aparținut mamei sale care a locuit în comuna vecină, Mihăești

În timpul colectivizării, o parte din suprafețele prefectul valcea cu actele lui fulgaagricole din localitatea Mihăești au fost arondate comunei Bărbătești și astfel, după 1990 când au fost reconstituite Titlurile de proprietate, prorietarii au primit terenurile aici. La scurt timp, acestea au fost revendicate de vDSCN0591echi proprietari, niște boieri ai locului, cărora comuniștii le confiscase averea. Așa că , bieții oameni au făcut alte cereri pentru Titluri de proprietate pe vechile amplasamente din comuna Mihăești.

Din păcate, nea Mircea Fulga, din suprafața cerută de 11.700 mp, conform actelor pe care le deține, a fost pus în posesie doar pe 5000 mp.

Acesta a venit săptămâna trecută în audiență la Prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu,

Dumitru Nicu Cornoiu

Dumitru Nicu Cornoiu

pentru a-i cere să descurce lucrurile, prezentându-i schițele cadastrale ale terenului, dar și Titlul de proprietate precizându-i că primăria Mihăești nu dorește să-l pună în posesie pe restul de teren agricol, avansând ideea că unul din vecinii săi, Filofteia Bunoiu, ar fi fost împroprietărită de autoritățile locale, fără a avea vreun drept iar terenul acesteia s-ar suprapune cu al lui. După o analiză a documentelor deținute de Fulga, specialiștii Prefecturii Vâlcea au prefectul valcea cu actele lui fulgaobservat, comparând harta cadastrală cu titlul de proprietate, doar o mică parte de suprapunere, și nu 6000 mp cât spune Fulga.

Ce spun autoritățile locale din Mihăești

Primarul Constantin Bărzăgeanu, a explicat că primăria se află deja în litigiu pe această temă cu Mircea Fulga și că așteaptă se hotărască instanțele de judecată cum trebuie procedat în acest caz, pentru că peDSCN0630 raza localității nu mai există teren excedentar.

Potrivit unei hotărări judecătorești, pe o altă speță în care se cerea despăgubirea pentru niște imobile ce au aparținut mamei lui Mircea Fulga, Primăria Mihăești ar trebui să-i dea contravaloarea acestora în bani. Dacă va câștiga procesul, Mircea Fulga dorește să obțină contravaloarea terenului, dacă primăria nu mai are rezervă.

,,Dețin acte de proprietate pe suprafața de 11.700 mp și nu dețin decât 5000 mp. Eu dețin terenul și alții îl folosesc. În 1997 fostul primar m-a pus în Fulga la primaria mihaiestiposesie dar titlul de proprietate mi-a fost dat în 2003. Între timp, Bunoiu, a obținut titlul cu un an înaintea mea. Nu știu cum s-a făcut asta și nici de ce pe mine m-a ținut atâția ani!” a ținut să precizeze nea Fulga.

Reprezentații primăriei Mihăești spun că terenul despre care vorbește Mircea Fulga, respectiv cei 11.700 mp fac parte dintr-un suprafață mai mare,calculată în stânjeni și care a fost împărțită în mod egal între trei surori, la 1928. ,, Totul a plecat de la un act de pace din 1928. Domnul Fulga ne solicită săi dăm încă o suprafață de teren pe care noi considerăm că n-ar mai fi îndreptățit să o primească. Comisia Locala l-a pus în posesie pe 14.000 de mp, calculați din stânjeni în metri. Noi asta susținem în instanță. Domnul Fulga și-a primit terenul care i s-a cuvenit în urma acestei transformări. Dumnealui mai dorește încă 3000 de mp și asta cere și în instanță. După ce instanța va hotărâ ce de de făcut, noi ne vom conforma.” a precizat juristul primăriei.

Tot reprezentații primăriei Mihăești mai precizează că, anterior a exista un litigiu între Fulga și vecinul său Bunoiu, litigiu pe care l-a pierdut. Instanța a stabilit că suprafața de teren despre care Fulga spunea că ar fi sprapusă cu cea deținută de Bunoiu, nu exită în realitate .

Povestea e mult mai încâlcită și din acest motiv vă invit să urmăriți un reportaj realizat pentru VGtv de Georgiana Raicu, op imagine Viorel Raicu http://www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s