Incendiu de proporții la Caracal

pompieri1Timp de trei ore s-au lupta pompierii olteni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de marfă al magazinului de electrocasnice „Ana Maria”, de pe strada Bicaz din Caracal. Alături de pompierii de la Slatina au venit și cei din cadrul Detașamentului de pompieri Caracal, Gărzile de intervenție Stoenești, Vișina și Osica, cu șapte ofițeri și șaizeci și nouă de subofițeri cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, un autocamion, o motopompă remorcabilă și o ambulanță SMURD.

„La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se descărcare (2)manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la depozitul de marfă al societății, construit pe schelet metalic, cu regim de înălțime P+1, acoperit cu tablă, pereți exteriori din panouri sandwich și placă de beton”, se arată într-un comunicat remis de ISU Olt.

descărcare (1)În ciuda eforturilor depuse de echipajele pompierilor, depozitul a ars în totalitate, pagubele ridicându-se la o primă estimare la suma de 3,5 milioane lei.

Operațiunea a fost una de amploare deoarece flăcările se extindeau cu repeziciune și amenințau atât magaziunul propriu-zis aflat în vecinătatea depozitului cât și locuințele din apropiere.

Pompierii au lucrat, concomitent, la stingerea incendiului și la protejarea vecinătăților, reușind lichidarea acestuia după mai bine de trei ore de intervenție continuă. În urma incendiului au ars bunuri electrice, electronice, electrocasnice, cosmetice, chimice și articole textile aflate în depozitul societății. Din cauza efectului termic s-au degradat bunurile electronice depozitate pe rafturile din magazin, pe latură comună cu depozitul de marfă.
Pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a fost constituită o comisie de cercetare formată din specialiști ai inspectoratului.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s