Fostul primar al orașului Scornicești, trimis în judecată pentru delapidare

descărcare

Constantin Nedelea

Se pare că actualul primar al orașului Scornicești, Cătălin Davidescu, a scăpat de acuzațiile care i se aduceau, fiind la un pas de a fi demis pentru incompatibilitate. În schimp, predecesorul său, Constantin Nedelea, fost primar liberal al orașului, Scorniceşti pentru două mandate, respectiv 2004-2012, care a cochetat mai târziu cu PDL, PSD și, în ultimă instanță, cu PPDD, a fost trimis în judecată vineri,8 mai, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slatina, din luna octombrie a anului trecut

Constantin Nedelea

Constantin Nedelea

el se află sub control judiciar în acelaşi dosar. Aceștia au finalizat de curând cercetările și l-au trimis în judecată, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal ( 238 de acte materiale) şi art. 5 Cod Penal, şi delapidare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 295 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (5 acte materiale) şi art. 5 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 Cod penal.

Procurorii slătineni au solicitat acum menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat şi menţinerea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului până la concurenţa valorii probabile a pagubei în sumă de 211.215,11 lei.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au reţinut în sarcina fostului primar al oraşului Scorniceşti că : ”În perioada ianuarie-mai 2012, inculpatul Nedelea Constantin, în calitate de primar al oraşului Scorniceşti, judeţul Olt, a achiziţionat pentru Primăria oraşului Scorniceşti şi a dispus în mod nejustificat consumarea de carburant (benzină şi motorină) în valoare de 29.909,48 lei fără a întocmi documente de consum, folosind o parte din acest carburant în interes propriu, iar, în perioada 2009-2012, a angajat pe perioadă determinată un număr de 9 salariaţi cu încălcarea prevederilor OUG nr. 34/2009 în baza unor contracte individuale de muncă semnate numai de inculpat în calitate de angajator, fără viza persoanelor însărcinate din cadrul Biroului Resurse Umane”.

Contactat telefonic, fostul primar al Scorniceștiului,ne- a declarat că acuzațiile ce i se aduc sunt doar simple răzbunări politice, ale actualului primar, Cătălin Davidescu ( PNL), dar și ale viceprimarului Ion Prioteasa ( PSD- fost viceprimar și pe vremea sa), socrul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s