Trei zile de sărbătoare la Mioveni, Argeș

asta e tot argesFestivalul de muzică populară „Sărbătoarea Muncii, Primăverii și a Bucuriei”, organizat de autoritățile locale din Mioveni și Centrul Cultural Mioveni, a fost centrul de atracție al săptămânii trecute.

Așadar, în perioada 1 – 3 mai 2015, s-a desfășurat un eveniment cultural-artistic de excepție care a a avut loc platoul din cartierul Făget, punctul Izvorul Tămăduirii.

Așadar, vineri 1 Mai, și-au dat concursul Ansamblul vocal-instrumental „Nova” al Centrului Cultural Mioveni, Ansamblul de dansuri populare „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni, Ansamblul de dansuri populare „Mugurașii Miovenului” al Centrului Cultural Mioveni, Claudia Ghena; Flavia Poziua miovenipescu; Andrei Vilău; Ansamblul „Ciuleandra” al Casei de Cultură „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, Valentin Poenariu, Andra Tăbârcă, Ansamblul de dansuri populare „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni, Ansamblul „Doina Bascovului” al Casei de Cultură  „Adriana Trandafir”, Ansamblul de dansuri populare „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni; Izabel, Ștefania Vorovenci; Bogdan Oncioiu (Plai de dor – figurație); Centrul Cultural Mioveni și Taraful Centrului Cultural Mioveni.

CENTRUL-CULTURAL-MIOVENI-DE-PASTE-11A doua zi, sărbătoarea a continuat cu recitalurile Ansamblului folcloric „Pomul Vieții” al Casei de Cultură din Balș, Olt, Ansamblul folcloric „Brădulețul” al Casei de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, Vâlcea; Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu; Ansamblul folcloric „Carpați” al Casei de Cultură „Tudor Mușatescu” din Câmpulung, Ansamblul „Orația” din Podu’ Dâmboviței și Ansamblul „Doruri Muscelene” din Văcarea-Mihăești.

Duminica după -amiază, Festivalul de muzică populară „Sărbătoarea Muncii, Primăverii și a Bucuriei”, a fost încheiat de ziua Mioveni argesreprezentația Ansamblului „Busuiocu” din Sântana, Arad, urmat de Ansamblul comunei Vulturești și de Cătălin Doinaș membru al Ansamblului „Argeșelul” al Căminului Cultural Boteni.

Organizatorii au oferit diplome și premii tuturor participanților la una dintre cele mai frumoase festivaluri de muzică populară, organizate pe meleaguri argeșene.

De asemenea, cu același prilej a avut loc și „Târgul Meșterilor Populari”, imagesunde zeci sculptori în lemn și lut, meșteri pielari, meșteri în olărit din județ și-au prezentat lucrările.

Festivalul miovenilor a avut un succes răsunător, autoritățile locale promițând că, Festivalul de muzică populară „Sărbătoarea Muncii, Primăverii și a Bucuriei”, va fi organizat în fiecare an, devenind astfel o tradiție.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s