Se fac recrutări pentru tinerii care doresc o carieră militară

10408700_549037565237449_8990218782975698147_nÎn această perioadă se fac înscrieieri pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră militară. Așadar, cei care vor să fie pomieri, pot opta pentru Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Poliție – Drept, din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești.

Pentru sesiunea din acest an au fost scoase la concurs 156 de locuri, dintre acestea 35 sunt la Facultatea de Pompieri, unde se pot înscrie numai bărbați, două la Academia de Poliție (specializarea drept), pentru femei și bărbați, șapte locuri la Academia Tehnică Militară, pentru bărbați și femei, patru locuri la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, pentru bărbați și femei, 108 de locuri pentru bărbați la Școala de Pompieri Boldești și un loc la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Pitești. Cererile de înscriere se primesc la sediul I.S.U. Olt până la data de 29 mai 2015, pentru instituțiile de învățământ superior și Școala Militară „Basarab I” – Pitești și până la data de 07 august 2015 pentru Școala de Subofițeri „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Pentru informarea elevilor din liceele oltene despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ militare, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, va fi trimis un material cu informații referitoare la locurile disponibile și condițiile de participare.

Durata studiilor este de patru ani la Facultatea de Pompieri, Facultatea de Poliție și Academia Tehnică Militară, trei ani la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și doi ani la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești.

Cei care optează pentru o carieră militară se pot adresa Biroului Resurse Umane al ISU Olt pentru informații referitoare la condițiile de înscriere, graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele și probele de concurs, tematică și bibliografie sau pot accesa adresele web: www.isuolt.ro, www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.mta.ro, www.armyacademy.ro, http://www.ncoacademy.ro.

Camelia Sârbu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s