Prefectul de Arges a cerut în instanță sancționarea unui poluator

O ec

Ptrefect Arges, Mihai Oprescu

Ptrefect Arges, Mihai Oprescu

hipă de specialiști a fost trimisă de către prefectul Mihai Oprescu să verifice un depozit de deșeuri de pe platforma industrială ARO din Câmpulung.

,, Legat de situația deșeurilor de pe fosta platformă ARO, pot să vă spun că săptămâna trecută o echipă de control a efectuat o nouă verificare a depozitului pentru a constata dacă operatorul și-a îndeplinit sau nu obligațiile de mediu asumate pentru primul trimestru al acestui an. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că din cele 475 de tone de deșeuri asumate a fi eliminate, au fost distruse doar 14 tone. Ulterior controlului, din informațiile primite de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, în perioada 20-24 aprilie s-a au mai fost eliminate încă 120 de tone , cantitate mult mai mare ca cele eliberate în dățile anterioare, dar sub cea pe care s-a angajat s-o elimine pe al doilea trimestru al acestui an.” a transmis DSCN0031prefectul Mihai Oprescu, prin Biroul de presă a Prefecturii Argeș.

Așadar, potrivit Legii privind regimul deșeurilor, neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, tratate, transport și eliminare a deșeurilor periculoase sunt considerate infracțiune și ca atare, prefectul Mihai Oprescu a cerut Gărzii de Mediu să-și îndeplinească obligațiile, adică să înainteze o plângere Parchetului Câmpulung, pentru a lua măsurile necesare împotriva societății care nu și-a dus la îndeplinire planul de depoluare.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s