Eugen Tomac la Slatina: „Ponta este o minune a justiției”

DSCN9606Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, s-a aflat marți, 28 aprilie, într-o vizită de lucru la Olt, unde a susținut o conferință de presă alături de Marian Vasile, președintele organizației PMP de la Olt. Alături de cei doi s-a aflat și secretarul general adjunct al partidului Tudorache Rizia dar și președintele PMP Vâlcea, Marian Mirea.

Eugen Tomac a profitat de conferința de presă pentru a face referiri la ineficiența actualului Guvern și totodată la premierul Victor Ponta, care deși este implicat în mai multe dosare a reușit până acum să fenteze justiția.

Președintele PMP a evidențiat faptul că în ciuda celor trei ani de guvernare a social-democraților românii nu o duc mai bine iar acum România trece printr-o profundă criză de credibilitate externă. „După lovitura de stat din 2012, când practic tot ceea ce reuşise România în ultimii cinci ani de zile, s-a şters practic cu buretele. Pentru că dacă în 2012 exista o perspectivă clară în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Shengen, astăzi nu se mai discută despre asta. Dacă din punct de vedere al stabilităţii macroeconomice existau semne foarte bune, pentru că românii trecuseră printr-o criză destul de dură, aşa cum a trecut toată Europa, situaţia s-a schimbat fundamental după aceea. Puţină lume vorbeşte despre faptul că după referendumul din 2012, câteva miliarde de euro au plecat peste noapte din economia românească, iar piaţa de capital a avut de suferit foarte mult. Mai mult decât atât, în ciuda rezultatului pe care l-a obţinut USL în 2012 la alegerile parlamentare, tot ceea ce a urmat a demonstrat de fapt care a fost planul pe care şi l-a pus la punct Victor Ponta pentru a ajunge la Palatul Cotroceni. Faptul că pe 16 noiembrie majoritatea românilor a optat pentru un alt preşedinte decât Victor Ponta, ne face să fim încrezători că în această ţară mai există o perspectivă în ceea ce priveşte viitorul României”, a spus Eugen Tomac. Liderul PMP a făcut referire și la problemele pe care Victor Ponta le are în justiție, fiind implicat într-o serie de dosare. De asemenea, nu mai puțin de 14 miniștrii din Cabinetul Ponta sunt implicați în diverse dosare, unii dintre ei fiind închiși pentru fapte de corupție. „Din punct de vedere politic, USL şi Guvernul Ponta nu au oferit nici un fel de perspectivă şi nici un fel de îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi pentru români în cei trei ani de guvernare. În schimb, deşi a plecat la drum cu mesajul «Cel mai cinstit guvern», ştim astăzi că 14 miniştri din Cabinetul Ponta au probleme penale. Victor Ponta este o minune a justiţiei pentru că se regăseşte în mai multe dosare”, a mai spus Tomac. Liderul PMP nu s-a ferit să facă aprecieri dure la actualul Guvern, reliefând, în contrapartidă, modul diferit de a face politică al partidului pe care îl conduce. Eugen Tomac a subliniat că în PMP se pune accent pe tineri valoroși, care vin cu un suflu nou și cu dorință de a schimba modul de a se facepolitică în România zilelor noastre. În conferința de presă Tomac a tinut să mai sublinieze că deși este un partid nou înființat PMP este o formațiune politică unită, care face cu adevărat opoziție.

Natașa Grigorescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s