Cardul de Sănătate, încă așteptat de asigurați

card sanatate Potrivit Ministerului Sănătății, până la 1 Mai, toți asigurații ar fi trebuit să posede un card de sănătate pe care să-l folosească atât la consultații cât și pentru obținerea rețetelor sau investigațiilor medicale. Din păcate, sunt asigurați cărora nu li s-a repartizat aceste carduri, fie că nu au fost tipărite, fie că persoanele respective nu au fost găsite acasă.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a admis joia trecută, într-un comunicat de presă, că există unelimages (1)e probleme reale de funcționare a sistemului cardului de sănătate, ,,cel mai frecvent” la furnizorii de servicii medicale care utilizează alt soft decât cel pus la dispoziție gratuit de instituție și a precizat că va găsi soluții pentru a le rezolva.
CNAS a făcut un nou apel la furnizorii de servicii medicale ca, în momentul în care există asemenea probleme, acestea să fie semnalate în cel mai scurt timp la centrul de asistență, pentru a oferi suportul necesar pentru remedierea lor.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, cea mai frecventă problemă identificată în funcționarea cardului de sănătate a apărut la furnizorii de servicii medicale care utilizează alt soft decât cel pus la dispoziție în mod gratuit de CNAS. ,,Acesta a fost motivul pentru care CNAS a invitat dezvoltatorii de soft la o serie de întâlniri pentru a oferi detalii despre modul în care se poate realiza compatibilizarea softurilor achiziționate de furnizori cu sistemul cardului de sănătate”, se arată în comunicatul de presă.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s