Acțiunea ,,Radarul Pădurilor” de la Argeș, dă primele rezultate

DSCN9314Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Argeș, în urma acțiunii ,,Radaraul Pădurilor” înterpinse de către polițiști și reprezentanți ai ocoalelor silvice, în perioada ianuarie-martie 2015, au fost aplicate 432 sancțiuni contravenționale în baza Legii 171/2010 privind transportul materialelor lemnoase fără avize de însoțire sau tăierea fără drept a arborilor. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 789.745 ron iar materialul lemnos confiscate a fost de 590,66 m.c. De asemenea, au fost constatate 64 de infracțiuni pentru tăierea fără drept de arbori și furt de material lemnos.

Sistemul informatic, cunoscut sub numele de Radarul pădurilor, images (4)stabilește că fiecare transport de lemne poate fi verificat printr-o aplicație informatică, și mai important fiind faptul că cetățenii pot sesiza la numărul unic 112 orice transport de lemne, specialiștii putând verifica în sistem integrat trasabilitatea, cantitatea și destinația materialului lemnos, putându-se interveni în cazul unei suspiciuni.

Același comunicat mai arată că în perioada octombrie 2014- martie 2015 au avut loc 1.403 acțiuni de control cu personal silvic, din care 74 pe procedura 112. Tot în această perioadă s-au aplicat amenzi în images (3)valoare de 410.200 ron, din care 4000 ron în urma verificărilor prin procedura 112. Valoarea totală a materialului lemnos confiscat a fost de 504 m.c., din care 6 m.c. în urma verificărilor prin procedura 112.

,, În urma articolelor pe care dumneavoastră le prezentați, dar și a informațiilor pe care le primim la instituție, îmi dau seama că fenomenul este departe de a fi stopat, apreciez intervențiile și acțiunile de până acum, dar cer atât Inspectoratului de Poliție cât și lucrătorilor silvici să-și intensifice acțiunile de control și pază a zonelor forestiere.” a precizat, în comunicat, Mihai Oprescu, prefectul de Argeș.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s