Compania Faurecia își extinde activitatea la Vâlcea

faurecia_article-main-imageÎn urmă cu doi ani, compania franceză Faurecia, producător de componente auto, a bătut palma cu autoritățile vâlcene și a înființat o fabrică de profil la Rm Valcea, unde au fost angajați, până acum 450 de persoane, fiind una dintre cele mai viabile societăți producătoare de componente auto pentru Ford, Renault-Nissan, Peugeot, BMW, Daimler, General motors, Toyota şi Hyundai. Faurecia mai are fabrici în România, în 4 oraşe, repectiv Tălmaciu (Divizia de Scaune Auto), Piteşti (Divizia de Sisteme de Interior), Craiova (Tehnologii pentru Controlul Emisiilor de Gaze) şi Râmnicu Vâlcea (Divizia de Scaune Auto).
Prefectul Dumitru Cornoiu, prevestea cu bucurie pentru 2015 faptul că această companie multinațională urmează să își dezvolte activitatea și să mai construiască construiască o fabrică, unde vor fi angajate peste 1.500 de persoane. Potrivit prefectului, aceste noi locuri de muncă ar putea rezolva o problemă spinoasă a disponibilizaților de la Otchim, dar și a altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
,, Compania franceză Faurecia este foaret serioasă atât în relația cu angajații cât și cu autoritățile
vâlcene. Noi încercăm să le oferim tot sprijinul de care au nevoi pentru dezvoltare, iar ei salvează, cel puțin o parte dintre cei care își caută de lucru. AJOFM Vâlcea a organizat, pentru șomeri, numeroase cursuri de calificare în domeniile cerute de compania franceză, însă o parte dintre salariați s-au calificat la locul de muncă. La începutul anului, reprezentanții Faurecia din Vâlcea anunțau nu mai puțin de 1.500 de noi locuri de muncă, însă acum se pare că vor 2.500 de angajați, fapt ce demonstrează că se simt bine aici, angajații sunt serioși și au crescut comenzile.” ne-a declarat prefectul Dumitru Cornoiu.
Multinaționala Faurecia este o companie producătoare de componente auto dinFranța, este controlată de producătorul de autoturisme PSA Peugeot Citroen. În anul 2007, compania avea peste 60.000 de angajați, însă acum numărul lor s-a dublat, ajungându-se la peste 120.00 de salariați în 33 de ţări, deţinând 320 de fabrici şi 40 de centre de dezvoltare.
Grup francez, activ în industria automotive, cu sediul lângă Paris-Nanterre, Faurecia furnizează soluţii în domeniul ingineriei, al componentelor auto, fiind un partener cheie pentru producătorii de automobile. Îşi menţine statutul de lider pe piaţa internaţională pentru fiecare dintre cele patru grupuri de afaceri: Automotive Seating (Scaune Auto), Emissions Control Technologies (Tehnologii pentru Controlul Emisiilor de Gaze), Interior Systems (Sisteme de Interior), Automotive Exteriors (Sisteme de Exterior).
Bazându-se pe inovaţie şi tehnologie, Faurecia optimizează continuu performanţa serviciilor oferite către clienţii săi în termeni de confort, siguranţă, calitate şi protecţia mediului.
Recunoscut drept un arhitect al scaunului auto, Faurecia excelează în proiectarea şi fabricarea componentelor acestuia: cadre, piese, spumă, huse, pe care ulterior le asamblează în scaune completate, livrate în cel mai scurt timp clienţilor (33 dintre fabricile producătoare de scaune livrează către clienţi în sistemul “Just in time”).
Faurecia Seating Tălmaciu a luat naştere în anul 2003. Cei 800 de angajaţi ai fabricii produc husele unora dintre cele mai cunoscute modele de maşini: Audi, BMW şi Peugeot. De curând, producţia s-a extins şi la realizarea tetierelor pentru binecunoscutul BMW Mini Cooper.
Georgiana Raicu
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s