Cine sunt, deocamdată, cei care își doresc fotoliul de primar la Slatina

Primaria Slatina

Primaria Slatina

Până la alegerile locale din iunie 2016, mai e un an și toată lumea se întreabă cine va candida pentru a conduce destinele Slatinei din fotoliul de primar. Vor fi oameni noi, fără implicații politice, vor fi dintre cei vechi a căror notorietate va crește semnificativ numărul simpatizanților, sau vor fi doar ,, iepuri” puși să candideze de formă, mergând la înțelegere cu pricipalii favoriți pentru aobține niște posturi călduțe în administrația publică locală.

Primul care și anunțat candidatura oficial, este profesorul Victor Iacobescu, din part Victor Iacobescuea PMP. Însuși Eugen Tomac, președintele partidului a venit la Slatina, pentru a face cunoscut acest lucru. Victor Iacobescu, se bazează mai degrabă pe notorietatea ca profesor, decât pe cea de membru de partid, mai ales că numele PMP este legat de Elena Udrea, aflată acum în pușcărie și de Traian Băsescu, care în concepția unora este principalul vinovat pentru tăierea pensiilor și

Costinel Alecsandrescu

Costinel Alecsandrescu

salariilor. Iacobescu ar putea obține, în jurul procentului de 10%.

Neoficial, de câteva zile, în spațiul public se vehiculează ca independent, numele lui Costinel Alecsandrescu, directorul Ansamblului Profesionist ,, Doina Oltului” din Slatina. De 15 ani, Alecsandrescu este în topul preferințelor slătinenilor, și nu numai, ca interpret de muzică populară. Tot de 15 ani, Costinel Alecsandrescu, a asigurat victoria de fiecare dată a candidaților susținuți de el, indiferent de funție sauimages (1) de culoarea politică. Acesta se bazează un un procent destul de mare din numărul slătinenilor indeciși, dar și pe cel al electoratului de stânga, foarte numeros la Slatina. Notorietatea sa este destul de mare pentru a câștiga alegerile și este singurul care poate convinge electoratul că nu este tributar niciunui partid sau om

Emil Albota

Emil Albota

politic. Costinel Alecsandrescu, ar putea obține, în aceste condiții, un procent de cel puțin 40% din numărul de voturi exprimate.

De asemenea, a mai fost lansată ideea că actualul ministru secretar de stat, în Ministerul Învățămîntului, prof. Emil Albotă, ar putea fi o altă variantă pentru cadidatura la primăria Slatina, dar din partea UNPR, ai cărui reprezentanți și-au anunțat intenția de a merge singuriIon toma la alegerile locale. Albotă este cunoscut mai degrabă prin numele regretatului său tată, fost director la Inspectoratul de Construcții, Mihai Albotă și foarte puțin din postura consilier local. Din păcate, Emil Albotă are prea puțină notorietate dacă nu va fi ajutat de cel care l-a propulsat în acest partid, adică senatorul Ion Toma, care în momentul de față reprezintă interesele ialomițenilor. Cu Toma în spate, Albotă ar putea să atingă succesul, dacă slătinenii nu l-ar taxa dur, pentru că partidul din care face parte, UNPR, este partener cu PSD, unul dintre cele mai corupte partide din țară. Poate, între timp, Gabi Oprea va face un pas înapoi de la Guvernare și astfel va mai câștiga din electoratul de stânga. Dacă nu, Abotă va avea de partea sa, cel mult 5% dintre electori.

images (3)Tot din electoratul de stânga speră să câștige și un alt candidat la primăria Slatina, respectiv președintele PRM Olt, Vasile Popa. Și el are notorietate destul de mare atât în politică cât și în mediul de afaceri, firma sa de construcții, SC Comrem SA, fiind cunoscută ca un partener serios, dar și în mediul politic, acesta ocupând în mai multe rânduri fucția de consilier local sau județean. Faptul că are experiență în administrația publică locală, i-ar putea fi de folos în cazul în care ar câștiga alegerile de primar la Slatina. Singura problemă o constituie popularitatea negativă a Tribunului, CV Tudor, fapt ce l-ar declasa pe Vasile Popa,

Jenel Coipilauobținând undeva între 15-20%.

Un alt nume care se tot vehiculează de ceva vreme, este cel al fostului președinte al CJ Olt, Jenel Copilău, în momentul de față fiind profesor la Facultatea de Inginerie Economică din cadrul USAMV, Filiala Slatina. Copilău se pare că va candida ca independent, având în spatele său oameni de afaceri, dar și nume importante pe care le-a propulsat în diverse funcții de conducere pe vremea când a fost fie vicepreședinte al CJ, fie președinte. Totodată Jenel Copilău se gândește serios dacă să mai candideze pentru funcția de președinte al CJ Olt, având în vedere că a ajutat foarte mulți primari în obținerea fondurilor europene pentru proiectele lor. În acest caz ar trebui să se afilieze la un partid. Dar care? Surse neoficiale spun ca Jenel Copilău a avut o discuție pe această temă cu senatorul Ion Toma, care este președintele UNPR Olt dar și cu Marian Vasile, președintele PMP Olt. În cazul în care ar candida ca independent la Primăria Slatina, Jenel Copilău ar putea avea un 20 %, din primul tur.

Mihaela StanaPartidul Conservator, sau ce a mai rămas din el la Olt, vrea să meargă tot pe cont propriu la alegerile locale, debarasându-se de penalii din PSD. De această dată, conservatorii vor continua cu Mihaela Stana, actuala viceprimăriță cu atribuții de primar. Din câte se aude, Mihaela va fi unul dintre ,, iepurii” care va alerga tot pentru PSD, avansându-se ideeea că atât Darius Vâlcov cât și Minel Prina, în mandatele cărora a activat, fie pe funcția de consilier personal, fie pe cea de viceprimar, o au ,, la mână” cu diverse lucruri cu care o șantajează acum, dar ar putea să o șantajeje și în continuare. Mihaeleiimages îi acordăm, cu indulgență, cu procent de 9-10 %.  Tot un ,,iepure” se pregătește și de către principalul partid de dreapta, PNL, dacă vechii liberali, scot la interval pe Sorin Brătoi. Acesta este o nonvaloare politică, fără carismă și fără experiență în administrația publică. A demonstrat acest lucru încă odată, săptămâna trecută, la conferința de presă organizată cu scopul de a-și arăta indignarea față de reorganizarea Poliției Locale, care, deși nu-i vede rostul, nu e de acord cu proiectul de a fi disponibilizați zece oameni. Tot discursul său a fost o contrazicere totală. Ajuns printr-o conjunctură consilier local, cât a făcut parte din USL nu s-a remarcat cu nimic, votând alături de partenerii săi cele mai bizare proiecte supraevaluate cum ar fi WC-ul public de la Poștă de 28.000 de euro, sensul giratoriu de 80.000 de euro de pe strada Drăgănești, și multe altele, chiar și după ce USL-ul s-a rupt. Brătoi e un fel de beizadea locală, care n-a fost căsătorit nicodată, deși are 44 de ani, și cu toată insistența și munca oamenilor din partid, tot n-ar obține mai mult de 2% din opțiunile elctoratului.
images (2)

Marian Caruntu

Dacă liberali s-ar reorienta către Marian Căruntu, lucrurile ar sta cu totul altfel. Este un om de afaceri de succes, un bun organizator politic, are foarte mulți adepți tineri și pe lângă electoratul de dreapta, ar avea de partea sa oamenii de afaceri, o parte din indeciși și foarte mulți tineri. În acest caz, Marian Căruntu ar obține cel puțin 30 % din voturile electoratului slătinean. Asta dacă s-ar implica toți liberalii, nu numai cei de la PDL, ca la alegerile prezidențiale.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s