Bărăști de Olt, a sărbătorit 535 ani de atestare documentară

DSCN9775Situată în nordul județului Olt, localitatea Bărăști este una dintre cele mai vechi așezări de pe platforma Cotmeana, anul acesta împlinind 535 de ani de atestare documentară. 

Pentru a cinsti cum se cuvine această aniversare, primarul localității Vergil Gealapu, împreună cu Consiliul Local, a organizat o serie de evenimente cultural-sportive, la care a invitat autoritățile județene și oameni politici, printre DSCN9764care am remarcat pe Paul Stănescu, președintele CJ Olt, vicepreședintele Marius Oprescu, conf.dr. Ion Bozgă, directorul Facultății de Inginerie Economică, Filiala Slatina a USAMV, deputatul Virgil Delureanu, Petre Idoraș, consilier județean, etc.

Programul dedicat sărbătoririi a 535 de ani de atestare documentară a localității Bărăști a DSCN9687început cu o slujbă bisericească oficiată de cei șase preoți ai bisericilor din comună, după care primarul Vergil Gealapu a premiat cu ,,Diploma de Aur” și 1000 lei, zece cupluri care împlinesc în acest an, sau au împlit, 50 de ani de conviețuire împreună. Printre aceștia s-au numărat câțiva ai căror parteneri au dispărut de la începutul anului.DSCN0065

Iată care sunt cuplurile premiate: Curmătureanu Gheorghe și Floarea, Nicul Tudor și Dumitra, Dogaru Mircea și Ioana, Popoescu Ion și Niculuina, Spoloiu Ion și Maria, Câță Marin și Gherghina, Teodorescu Mihai și Floarea, Răceală Constantin și Ileana.

Tot cu acest prilej, elevii școlii generale din localitate, au prezentatDSCN0035 un program artistic cu muzică populară, scenete și un monolog interpretat fără cusur de o elevă.

Partea a doua a programului a continuat cu un recital de excepție al soliștilor Ansamblului ,, Doina Oltului din Slatina” printre care am aminti pe Neta Soare, Costinel Alecsandrescu, Maria Ghinea, Elena Toma, etc., pe melodiile cărora DSCN0114 - Copybărăștenii au încins hore și sârbe, chiar dacă a plouat cu găleata aproape toată ziua.

Surprizele muzicale oferite de primar bărăștenilor nu s-au oprit aici ci au continuat cu un spectacol prezentat de Aurel Moldoveanu, unul dintre cei mai îndrăgiți soliști invitați la DSCN9829aproape toate sărbătorile localităților din Olt. Între timp ploaia s-a oprit, iar bărăștenii au venit din ce în ce mai mulți, dezlănțuiți de melodiile îndrăgitului interpret. Așa că, au lăsat emoțiile și prejudecățile deoparte și au cântat, au dansat și s-au fotografiat cu megDSCN0007astarul Aurel Moldoveanu.

Printre invitații surpriză ai sărbătorii de la Bărăști, s-au aflat Valentin Grigorescu și Ansamblul ,, Doina Argeșului” de la Pitești și Sanda Argint, care au scos din nou la joc pe toți cei prezenți, de la cel mai tînăr, până la cel DSCN9779mai vârstnic bărăștean. 

Mai multe amănunte de la sărbătoarea comunei Bărăști, într-o înregistrare la VGtv, redactor Georgiana Leulescu-Raicu, op. Imag. Ing Viorel Raicu www.vgtvolt.cabanova.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s