Reprezentanții Dacia -Renault promit că rămân în România

Mihai Oprescu

Mihai Oprescu

Prefectul de Argeș, Mihai Oprescu, a primit, luni 20 aprilie, o delegație de la Dacia – Renault, respectiv Virginie Guerin, Director general relații externe Renault și Gabriel Sicoe, Secretar general Dacia Renault.

,,Întâlnirea se înscrie în contextul unei vizite de informare privind potențialul economic al județului, prin raportare la experiența Uzinei Dacia – Renault din Mioveni și are drept scop identificarea de noi pârghii, în vederea menținerii și îmbunătățirii competitivității și concurenței, prin compararea uzinelor din zonadownload (3)

de sud-est a Europei. S-a subliniat încrederea românilor în brandul Dacia, precum și puterea și impactul uzinelor Dacia din România pentru economiile celor două țări. De asemenea, s-a atras atenția asupra importanței reglementării problemei importului mașinilor de ocazie în țară, cu repercursiuni importante asupra producției de la Mioveni.”a precizat prefectul Mihai Oprescu.

Prefect Mihai Oprescu

Prefect Mihai Oprescu

Tot cu ocazia acestei întâlniri s-a discutat și despre arzătoarea problemă în ceea ce privește construcția autostrăzii Pitești – Sibiu, ca factor esențial pentru creșterea competitivității uzinelor Dacia, prin economia de 30 de euro pe automobil, consecință a infrastructurii nou-create. Virginie Guerin a dat asigurări că Dacia – Renault va rămâne la Mioveni, în contextul în care se pregătesc noi investiții, dar se studiază continuu concurența și competitivitatea, factori esențiali în menținerea uzinelor Renault la standarde economice înalte.

La rândul său, prefectul Mihai Oprescu, a explicat membrilor delegației Dacia-Renault că Guvernul României, respectiv premierul Victor Ponta, consideră o prioritate construirea acestei autostrăzi, dând ca exemplu de intenție favorabilă construirea

pasarelei care face legătura între DN 73 și Dacia.

După această întâlnire, prefectul Mihai Oprescu a invitat oaspeții să meargă la Curtea de Argeș, ocazie cu care au fost vizitate Palatul Episcopal și Mânăstirea Curtea de Argeș, iar marți, 21 aprilie, programul a continuat cu vizită la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Totodată, a avut loc și o întâlnire de protocol la un restaurant din oraș, în cadrul căreia a participat și deputatul de pe colegiul Mioveni, Mihai Deaconu.

Georgiana Raicu

Reclame

Un gând despre „Reprezentanții Dacia -Renault promit că rămân în România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s