Poliția Locală din Slatina a devenit dintr-o dată ineficientă!

politisti locali slatina Se pare că Poliția Locală din Slatina, este ineficientă de vreme ce autoritățile locale au decis săptămâna trecută să facă reduceri de personal. Pe lângă cele 10 posturi de polițiști disponibilizați, viceprimarul Cristi Bircea a decis ca după aceste disponibilizări să fie suplimentate numărul de șefi! Numai lui Bircea îi puteau trece prin cap astfel de aberații! Se pare că această propunere legislativă, este al doilea download (4)lucru ,,inportant! decând este viceprimar, după inaugurarea vestitului WC public de 28.000 de euro ( nefuncționabil!) de la Poștă.

Bircea a spus în cadrul unei ședințe ordinare a CL Slatina că dorește să se eficientizeze activitatea polițiștilor locali, lăsându-i să lucreze în doar două

Cristi Bircea (ex PNL)

Cristi Bircea (ex PNL)

schimburi! La solicitare votului, din cei 21 de consilieri au fost prezenți numai 19, dintre care nouă consilieri au fost împotriva proiectului propus de Bircea și zece ,,pentru”, înclusiv cel al viceprimăriței cu artibuții de primar, Mihaela Stana. Acesta a fost motivul pentru care a început scandalul între consilierii puterii și cei din opoziție.

Liberalii consideră maniera votului un abuzsedinta-de-cl-a-slatinei

Consilierii liberali spun că este un abuz și deja au contestat hotărârea la Prefectura Olt și așteaptă ca prefectul să o respingă ca fiind neconstituțională.

De fapt această inițiativă legislativă pentru reorganizarea Poliției Locale îi aparține fostului primar Minel Prina, la 16.febr. 2015. Potrivit acestui proiect se înființează trei posturi de

Adrian Pop, sef Politie Locală Slatina

Adrian Pop, sef Politie Locală Slatina

conducere, respectiv director executiv, șef serviciu și încă trei posturi de șef birou, câte unul pentru Serviciul Rutier, Ordine Publică și monitorizare camere stradale.

Potrivit unor surse din rândul polițiștilor locali, toți angajații Poliției Locale Slatina vor primi avize pentru disponibilizare, urmând să dea concurs oficial pe posturile libere, reorganizate. Neoficial se vorbește că pe unele posturi vor fi transferați salariați din primărie, angajați pe ,, ochi frumoși” peste politisti localischema de personal. Aceleași surse mai artă că vor fi dați afară mult mai mulți decât au fost anunțați, astfel că din cei 34 de polițiști de la ordine Publică, vor rămâne doar 24 , iar din cei 18 de la Rutieră, vor rămâne 12.

Ce spun cei vizați

,, Suntem aproximativ 62 de persoane, cu 16 polițiști mai puțini, față de necesar și dacă mai dispar alte 16 posturi, nu știu cum ne vom descurca. De vină e numai Adi Pop (șeful Politiei Locale- n.r.) care ne învrăjbește și între noi și cu cei din primărie. Pop zice că trebuie să mai reducă din personal pentru că s-au dat bonuri de masă, dar noi știm ca alta e cauza. Au bani pentru tot felul de prostii, se fură benzină, se folosesc mașinile în scopuri personale, ca dealtfel și unii dintre colegi. Se știe acest lucru de către toată lumea, dar n-a suflat nimeni nimic până acum. Pop ne dă target la încasări amenzi, însă nu pe toate sectoarele se produc acte cu violență, sau abateri disciplinare de la regimul circulației. Așa că de foarte multe ori suntem muștruluiți de el, pe motiv că nu ne facem datoria.” Ne spun printre altele, câțiva polițiști locali.

Patru sindicate la Politia Locală Slatina?

Chiar dacă sunt puțin peste 60 de polițiști locali, Poliția Locală Slatina are patru sindicate, dintre care cel puțin două sunt coordonate din spate de Adi Pop. Celelalte două, spun sursele noastre, se vor afilia la Sindicatul Pro Lex, și vor acționa în judecată HCL dacă nu o va respinge Prefectura Olt.

Vom reveni cu mai multe amanunte într-un material din numărul viitor, când vom afla care sunt manevrele prin care anumite persoane din conducere fură benzina de la mașinile Poliției Locale, cine și unde muncește, dar mai ales pentru cine.

Georgiana Raicu

Anunțuri

2 gânduri despre „Poliția Locală din Slatina a devenit dintr-o dată ineficientă!

  1. Lucrez cu politia locala ordine publica de 2 ani. 85% din ei sunt baieti de toata isprava care ar trebui salarizati ca si noi si care ar putea prelua raspunderea si atributiile noastre. Sunt 15% insa oameni care nu au ce cauta nici la Rupiah. Propun o sedinta comuna Primar, Politia Municipiului unde sa fie consultstii privind oamenii care ar trebui sa ramana in serviciu, cu salariu bun si dotare , inclusiv pistoalele care le sunt pastrate in dulap. Vor fi surprize mari pentru Pop si camarila lui. Ar ramane garantat Marius Catana, Dan Bubatu, Marius Fieraru…oameni pe care vor ei sa ii zboare pentru ca astia sunt Politisti buni, nu Slugi politice. Tot respectul meu ptr ei si ceilalti 79% buni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s