Mai multe străzi din Slatina, în plin proces de reabilitare

downloadStrada Unirii dar și străzile Textilistuliui și Ștrandului au fost puse pe lista municipalității pentru a intra într-un proces amplu de rabilitare. În urma cu câteva săptămâni lucrările de asfaltare au fost demarate, însă au apărut și primele probleme. Pe strada Textilistului, din caza lucrărilor efectuate pentru înlocuirea canalizării, a fost nevoie de efectuarea unor operaţiuni de compactare a solului. Alte două străzi, Grădiște și Drăgănești, sunt în atenția autorităților locale în vederea reabilitării.

Una dintre străzile pe care se lucrează intens este strada Unirii, Asfaltari-str-Oltului-1024x554după ce trotuarele și spațiile verzi dar și locurile de parcare au fost reabilitate pe fonduri europene. Început în anul 2012, proiectul de reabilitare a cartierului din zona străzii are o valoare de 5.767.373,99 lei. De asemenea, o altă stradă pe care lucrările sunt în plină desfășurare este strada Textilistului, unde constructorii au întâmpinat probleme. În urma decopertării stratului de asfalt existent, a fost nevoie de lucrări de compactare a solului. „S-a decopertat strada Textilistului, s-au montat bordurile şi urmează să se toarne două straturi de asfalt în perioada imediat următoare. În urma decopertării s-au descoperit anumite cedări pe linia canalizării, cedări ce vor presupune intervenţii de decapare şi compactare înainte de aşternerea covorului asfaltic”, a explicat city-managerul Slatinei, Cristian Cismaru. Și pe strada Șantierului au început lucrările. Au fost montat stratul suport, lucrările continuând cu montarea bordurilor.

Alte două străzi vor fi modernizate

Strada Grădiște, una dintre străzile deplorabile din Slatina urmează să fi reabilitată. Deocamdată consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarate lucrările. Pe acea stradă se va lucra intens deoarece se va interveni atât asupra carosabilului cât și asupra trotuarelor care în acest moment sunt puternic degradate. Valoarea totală a investiţii este de peste 2,3 milioane de lei, TVA inclus, fiind suportată integral din bugetul local. În calcul a fost luată și stada Drăgănești, unde se urmărește supralărgirea părţii carosabile, dar și reabilita trotuarelor din zonă. Potrivit proiectului trotuarul se va prelungi din sensul giratoriu din intersecţia străzii Drăgăneşti cu strada Milcov şi până la intrarea în incinta TMK Artrom, pe de o parte, şi până la parcarea Pirelli Tyres, pe de altă parte. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste trei milioane de lei, TVA inclus.

Anul acesta municipalitatea va acorda atenție sporită străzilor din Slatina. Se vor continua lucrările începute anul trecut însă anul acesta vor fi demarate lucrări de asfaltare pe alte 19 străzi din Slatina.

Natașa Grigorescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s