Locuri de muncă multe în comparație cu numărul celor interesați

bursa-loc-munca OltLa sfârșitul săptămînii trecute s-a desfășurat bursa locurilor de muncă în toată țara. Potrivit rezultatelor ulterioare transmise de către Agențiile județene se pare că românii nu prea mai sunt interesați de a avea o slujbă, luând în considerare faptul numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost destul de redus față de ofertele angajatorilor. Chiar și cei care au fost prezenți nu au acceptat locurile de muncă oferite deoarece, fie sunt sub nivelul lor de pregătire, fie nu au calificarea potrivită, fie sunt prost plătite.

Potrivit datelor statistice de la AJOFM Olt, rata somajului inregistrat la nivel judetean, la sfarsitul lunii martie 2015 a fost de 8,20 %, mai mica cu 0,45 % decat cea din luna februarie 2015. Numarul total de someri coresomerispunzator lunii martie 2015 a fost de 14.598 persoane ( din care femei 5.405), cu 807 persoane mai putin fata de luna anterioara.

Din totalul șomerilor înregistrați – 14.598, 2.967 sunt șomeri indemnizați ( 2.615 îndemnizatie de șomaj 75% si 352 indemnizație de somaj 50%) si 11.631 neindemnizați.

Din totalul șomerilor înregistrați în evidentele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt femeile reprezintă 37,03%, rata somajului în rândul femeilor fiind de 6,25%.

bursa-locuri-munca-curtea-de-arges-4Ofertă variată la Bursa locurilor de muncă din Olt

Peste o sută de persoane au călcat pragul Casei de Cultură a Sindicatelor, din Slatina, care a găzduit evenimentul, în căutarea unui loc de muncă.

Aproximativ 300 de locuri de muncă au fost puse la dispoziție de cei 35 de angajatori prezenți la eveniment în Slatina. Locurile de muncă vacante au fost în diferite domenii, atât pentru cei necalificați cât și pentru cei cu studii superioare. Director comercial, c6284_1-4modelier confecţii, inginer mecanic, economist, inginer chimist, inginer construcţii, inginer TCM, inginer metalurgie neferoasă, şef birou financiar, farmacist, economist, psiholog, consilier antreprenoriat, consilier orientare, formator, confecţioner asamblor articole din textile, sudor, lăcătuş mecanic, electrician, instalator apă canal, electromecanic, au fost câteva din posturile oferite Bursa-locurilor-de-munca valceacelor care s-au prezentat la bursă. Cei care au găsit locuri de muncă potrivite au depus CV-urile, urmând a fi contactați dacă pentru un eventual interviu. Același evenimet s-a petrecut concomitent la Caracal însă acolo oferta nu a fost atât de generoasă. Acolo au participat zece agenţi economici care pun la dispoziție 72 de joburi.

,,Simfonia Laleleor” a luat ,, fața” bursei la Pitești

Nici în județul Argeș lucrurile nu au stat altfel. Pentru cele 648 de locuri de muncă oferite de angajatorii argeșeni, au fost selctate doar 97 de CV-uri. Evenimentul a fost organizat la Pitești în Sala Sporturilor, însă, față de bursele organizate anterior când veneau peste o mie de persoane în căutarea unui loc de muncă, de această dată numărul acestora a fost destul de mic, în jur de 450. Rerprezentanții AJOFM Argeș, dezamăgiți de prezența celor spun că de vină ar fi Festivalul ,, Simfonia Lalelelor”, organizat în această perioadă. Dezinteresul unui loc de muncă se reflectă în calificările cerute, în salariile foarte mici acordate, sau ofertele prezentate fiind foarte puține pentru cei cu studii superioare, respectiv 47 de locuri.

Pentru prima dată, însă, aici au venit în căutarea unui loc de muncă și patru deținuți de la Penitenciartul Colibași, care mai au doar câteva luni până la ispășirea pedepsei. Dintre ei, doar unul a fost selecționat în vederea angajării, acesta fiind un foarte bun scluptor.

Prefectul Dumitru Cornoiu, pezent la Bursa din Rm Vâlcea
Fost director al AJOFM Vâlcea, ca de fiecare dată la organizarea unei burse a locurilor de muncă a participat și prefectul Dumutru Nicu Cornoiu, interesat ca șomerii proveniți în urmna disponibilizărilor de la Oltchim să își găsească un job. AJOFM Vâlcea a contactat 212 angajatori care au pus la dispoziția celor în căutarea unui loc de muncă peste 1600 locuri de muncă în domeniile construcţii (dulgheri, zidari, faianţari, muncitori necalificaţi, ingineri constructori, instalatori, fierari – betonişti), industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, confecţioneri – asamblori, cusători piele, croitori), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, cofetari, operatori comerciali), turism (personal hotelier, asistenţi medicali BFT, recepţioneri, cameriste, muncitori necalificaţi în restaurante). Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 34 de locuri de muncă: ingineri reţele calculatoare, economişti, directori unitate fast food, designeri publicitari, director hotel, medici BFT.
Potrivit organizatorilor, la bursă s-au prezentat 2950 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, printre care au fost elevi şi studenţi din clasele terminale de la instituţii de învăţământ din Rm. Vâlcea.
Până la închiderea evenimentului au primit repartiţie pentru un loc de muncă 41 persoane, iar alte 1250 persoane au fost selectate de angajatori pentru interviu sau probă de lucru.
De asemenea la această bursă au mai participat parteneri sociali implicaţi pe piaţa muncii, respectiv Centrul Militar Judeţean Vâlcea, în vederea recrutării persoanelor pentru activităţi legate de domeniul apărării, Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, prin intermediul Punctului de informare Europe Direct; Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Vâlcea, pentru sprijinul tinerilor în vederea ocupării unui loc de muncă; reprezentanţi ai Sindicatelor, Patronatelor şi instituţiilor publice deconcentrate, membrii ai Consiliului Consultativ al AJOFM Vâlcea; Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, filiala Vâlcea, cu studenţi din anii terminali, precum şi cu oferta educaţională; furnizori de formare profesională pentru adulţi; clase din anii terminali de la Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” Rm. Vâlcea, Colegiul Economic Rm. Vâlcea şi Grup Şcolar Oltchim Rm. Vâlcea.

Georgiana Raicu, Natașa Grigorescu

Anunțuri

Un gând despre „Locuri de muncă multe în comparație cu numărul celor interesați

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s